Bore-out: Wat als je job je gaat vervelen?
Wim Hermans werkte als recruiter op de personeelsdienst van de Leuvense universiteit. Tot hij te kampen kreeg met een zware bore-out.
Slecht betaald werd de man alvast niet. Als manager verdiende hij er jaarlijks ruim 80.000 euro, maar in 2009 zag hij zijn werklast drastisch slinken. Toen het bedrijf in 2012 een belangrijk contract misliep, ging het verder bergaf.
De Fransman klaagt aan dat de afwezigheid van betekenisvol werk ervoor zorgde dat zijn mentale gezondheid aftakelde, wat de oorzaak zou zijn van een epileptische aanval tijdens het autorijden waardoor hij enkele dagen in een coma lag.
Wegens de soms torenhoge ontslagvergoedingen die Franse werkgevers moeten betalen, ontslaan ze soms een beperkt aantal werknemers. In de plaats daarvan geven ze overtollige werknemers zinloze taken in de hoop dat ze er zelf de brui aan geven.
De advocaten van de man voeren aan dat hij door zijn werkgever werd ‘mishandeld’. Ze hebben de arbeidsrechtbank in Parijs gevraagd om hem een schadevergoeding van 359.205 euro toe te kennen.
De advocaat van het parfumbedrijf oppert op zijn beurt dat de man nooit heeft geklaagd over zijn saaie werk.
(wv) – Bron: MARK Magazine
Wim Hermans werkte als recruiter op de personeelsdienst van de Leuvense universiteit. Tot hij te kampen kreeg met een zware bore-out.
"Ik doe soms deurtjes in mijn hersenen open waar ik nog niet ben gaan kijken", aldus cartoonist Kim Duchateau. In Jobat verklapt hij zijn beroepsgeheim!
Verveel jij je vaak tijdens je werk? 7 Signalen die erop wijzen dat je te slim bent voor je job.
Een bore-out is het omgekeerde van een burn-out, maar is veel minder bekend. Nochtans is het even erg voor je gezondheid. Wat is het? Wat kan je doen?
Een bore-out hoeft niet levenslang te duren. Gelukkig maar! Deze 3 stappen doen je terug interesse krijgen in je werk. Met dank aan Jobat!
Na de Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) is er nu ook Mixed Reality (MR)! Wat betekent het en wat kan het voor jou betekenen op de werkvloer?
Maar liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp maken dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.
Je hebt gesolliciteerd voor de ideale job maar uiteindelijk ontvang je toch die afwijzing. Wat kun je doen zodat je volgende keer wél door de selectie komt?
Het ‘roze verzuim’ duikt vaak op: ziek doorwerken op halve kracht.