Hoe word je een alfavrouw?
Alfavrouwen, dat zijn meer dominante vrouwen die een 'mannelijke' aanpak voorstaan, verdienen gemiddeld 4 procent meer dan hun 'passievere' collega's.
De onderzoekers ontdekten dat mannelijke beoefenaars van gevechtssporten hun emoties beter kunnen beheersen en hun sociale identiteit beter kunnen verbergen dan hun vrouwelijke tegenhangers.
‘Door het verdrukken van angst, empathie, pijn en schaamte en het oproepen van vertrouwen en trots, leggen mannen de nadruk op hun mannelijke persoonlijkheid’, zo stelt onderzoeksleider Christian Vaccara, socioloog aan de University of Pennsylvania.
Volgens de onderzoekers kan het succesvol beheersen van angst mannen evenwel in een emotionele staat brengen die gericht is op het onderwerpen en kwetsen van anderen.
‘Door het oproepen van angst en schaamte bij anderen, slagen mannen erin om anderen te onderwerpen en beloningen en status te verwerven’, legt Vaccara uit. ‘Terwijl vrouwen door het beheersen van hun emoties op het werk en thuis hun ondergeschiktheid versterken, blijken mannen gelijkaardige systemen te hanteren om dominantie te verwerven.’
(mo) - Bron: Express.be
28 december 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Alfavrouwen, dat zijn meer dominante vrouwen die een 'mannelijke' aanpak voorstaan, verdienen gemiddeld 4 procent meer dan hun 'passievere' collega's.
De opbrengst van Music For Life 2011 is voor de bestrijding van diarree, vooral in Nepal een probleem. Dries Goeminne van Rode Kruis-Vlaanderen vertelt ...
Het komt erop aan om je niet door faalangst te laten leiden en je carrière aldus te ondermijnen. Daarom: deze 5 praktische tips.
Blijft je hoofd ook maar malen en malen? Dat betekent dat je te veel denkt als een oermens. Met deze eenvoudige tips krijgt je zelfvertrouwen een boost.
Bij rekrutering- en selectiekantoor SThree hoort 80 procent van de 120 medewerkers tot generatie Y. Directeur Kurt Schreurs onderzocht wat jongeren drijft.
Benjamin werkt bij Volvo Car Gent: “Geen enkele dag is hetzelfde”
Werknemers klagen wel eens dat het te koud is om te werken. Bestaat er een wettelijke temperatuurslimiet waaronder niet meer moet gewerkt worden?
Je werkplek heeft een flinke impact op je welzijn. Maar je kan die werksetting voor een groot stuk zélf vormgeven om je gezondheid in eigen handen te nemen.
Werkomstandigheden: ze verschillen van plaats tot plaats, van cultuur tot cultuur. Volgens een onderzoek van William Russel staat België in de top 10.