Hoe omgaan met ruzie op kantoor?
Ruzie op de werkvloer gaat soms ver. Van weggedraaide bureaus tot pure paranoïa. “En uiteindelijk willen we alleen maar een beetje respect”, zegt stressconsulente Nicole Vandeweghe.
Het onderzoek – uitgevoerd door een onafhankelijk studiebureau in opdracht van Accountemps – is gebaseerd op telefonische gesprekken met ruim 1000 senior managers van bedrijven met meer dan twintig werknemers.
“Personeelsmanagement behoort uiteraard tot de vaste taken van leidinggevenden, maar vandaag is het zo dat er eigenlijk te veel tijd verloren gaat aan het behandelen en oplossen van ruzies op de werkvloer”, zegt Max Messmer, voorzitter van Accountemps. “Vaak gaat dat ten koste van zakelijke prioriteiten.”
Volgens Messner wijzen spanningen onder collega’s vaak op dieperliggende problemen. “Op een onderbemande dienst zal er sneller wrevel ontstaan, omdat de werknemers met veel stress te kampen krijgen. Ook binnen een al te competitieve werkomgeving kunnen conflicten gemakkelijker ontstaan.”
Conflicten op de werkvloer kunnen niet volledig weggetoverd worden, maar Messmer is er wel van overtuigd dat managers maatregelen kunnen nemen die de harmonie op de werkvloer bevorderen. Door teambuilding te ondersteunen, rolmodellen te belonen en indien nodig tijdig in te grijpen, kunnen al veel problemen vermeden worden.
(mo)
29 maart 2011Ruzie op de werkvloer gaat soms ver. Van weggedraaide bureaus tot pure paranoïa. “En uiteindelijk willen we alleen maar een beetje respect”, zegt stressconsulente Nicole Vandeweghe.
Soms zou je die lastige collega de nek willen omwringen. Zo ver hoef je het niet te laten komen. Een stevige ruzie kan al heel wat opleveren.
Wanneer er bij een arbeidsconflict gebruik gemaakt wordt van online bemiddeling, kan men sneller en efficiënter tot een oplossing komen. Hoe komt dat?
6 op de 10 werknemers weten van elkaar wat ze verdienen. En 6 op de 10 ondernemingen geven hun werknemers duidelijk mee hoeveel ze zullen verdienen.
Tijdens het rondetafelgesprek ‘Werken in de zorg’ van Jobat deden Armonea, CM, FOD Justitie, FPC Antwerpen en FPC Gent hun verhaal.
Zelf je verlof kiezen, je werkplanning zelf invullen, geen baas meer die je komt storen, … Voor heel wat werknemers lijkt een carrière als freelancer een droom.
Door de krapte op de arbeidsmarkt zou je kunnen denken dat werkzoekenden tegenwoordig kieskeuriger en veeleisender zijn bij het kiezen van een job. Klopt dat?
We vroegen aan de 22-jarige Jolien hoeveel zij verdient als monitor bij Skillz en wat haar studentenjob precies inhoudt...
Dé perfectionist bestaat niet. In werkelijkheid zijn er diverse types, met hun eigen kenmerken. Herken je jezelf?