Go for happy
Vorige

1 van 746

Volgende
Volgend artikel:

Beobank doorbreekt stereotypes in banksector

Mede mogelijk gemaakt door: Aquafin

Management assistant bepaalt mee catering in gloednieuw hoofdkantoor

Bettina-De-Norre
Bettina De Norre engageert zich voor het cateringproject.
Waterzuiveraar Aquafin bouwt een nieuw hoofdkantoor en gooit het cateringconcept in de bedrijfskantine op de schop. Opvallend: elke Aquafin-medewerker kon zich kandidaat stellen om dit nieuw cateringconcept mee vorm te geven. En dus wordt de ‘cateringkar’ de komende maanden getrokken door Bettina: management assistent en in haar vrije tijd biotuinier.

“Oud en een beetje saai”, zo omschrijft Bettina De Norre de oude Aquafin-refter. Maar er komt dus een nieuw hoofdkantoor in Aartselaar, in lijn van het hele Campus Aquafin-project. “Dat wordt een multifunctioneel gebouw dat ook beter ingebed is in de omgeving. Met veel glas en buitenbelevingsplekken.”

Geen kantine zonder catering. Daarvoor deed Aquafin een oproep aan de medewerkers om mee het beleid te bepalen. Campus Aquafin staat voor transparantie, duurzaamheid en engagement naar de omgeving, en dat moet ook blijken uit het cateringconcept. Zo kwam Bettina in the picture. “Ik ga niet achter de kookpotten staan. Dat is ook niet de bedoeling van dit project. Gelukkig maar, want een keukenprinses ben ik niet. Thuis kookt mijn echtgenoot”, vertelt ze lachend.

Functie onbelangrijk

De taak is breed. “Het gaat over het formuleren van het concept en de speerpunten. Daarna ga ik met onze collega’s van procurement op zoek naar een cateringpartner, liefst een die meedenkt over duurzaamheid. De volgende fase is de uiteindelijke uitrol, gepland voor september 2022.”

Bettina is als management assistent (officieel: coördinator directiezaken) ook coördinator van het cateringproject, maar doet dat niet alleen. “Ik heb twee collega’s naast mij: Joris en Katrien. Onze functies zijn eigenlijk niet van tel. De oproep ging naar iedereen. Daarnaast hebben we een klankbordgroep om onze ideeën mee af te stemmen. We doen dit project naast onze gewone job. Zo’n project geeft je extra energie, waardoor je het ook kunt opbrengen. Het is fijn dat Aquafin kansen biedt om iets te doen buiten je eigenlijke functie.” Of hoe je job en werkgever bijdragen tot je engagement en betekenis toevoegen.

Tomaten

Waarom de keuze op Bettina viel? Dat weet ze niet, al zal haar voeling met het topic ongetwijfeld helpen, net als haar ervaring bij de organisatie van evenementen. “Ik ijver al lang voor aandacht voor bijvoorbeeld vegetarische alternatieven of zo veel mogelijk lokale leveranciers. Bovendien ben ik als overtuigde bioboerin veel bezig met voeding. Ik eet graag en gezond, zowel vegetarisch als vlees.” Zelf baat Bettina een vrij uitgebreide volkstuin uit met een divers aanbod. “Diverse soorten tomaten, zoete aardappelen en pastinaak. Maar ook allerhande kolen en bonen. Het is een hobby waar je gigantisch veel tijd in steekt. Mensen onderschatten dat weleens. Maar ik doe het graag en je ziet natuurlijk het resultaat op je bord.”

Welke klemtonen wil Bettina zelf leggen voor de toekomstige catering van Aquafin, met toch een duizendtal werknemers? “Ik vind een seizoensgebonden aanbod wel belangrijk. In het verlengde hiervan zou ik opteren voor lokale producten. En ook afval zoals wegwerpverpakkingen zou ik maximaal vermijden. Daar heb ik me tijdens de coronaperiode nogal aan geërgerd”, vult ze aan. “Ten slotte zou ik het fijn vinden, mocht ons cateringproject ook iets van sociale tewerkstelling kunnen bewerkstelligen. Om iets te kunnen betekenen voor mensen voor wie het pad niet zo geëffend is. En oh ja: gezond en lekker eten. Dat natuurlijk ook (lacht)!”

Ontdek: 9 tips om evenwichtig en gezond te lunchen zonder moeite

(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine

9 november 2021
Anderen bekeken ook