Zorgt een bouwwerf zelf voor opleiding?
Het bestaande opleidingsaanbod matcht met de noden van de bouwsector: in de bouw kun je met de juiste bagage dus meteen aan de slag.
Daarvan is ook Mehmet (27) het bewijs. Hij volgde automechanica in het beroepssecundair onderwijs en werkte tussen zijn 20 en 26 jaar vooral als orderpicker, logistiek medewerker, magazijnier en hoofdmagazijnier bij verschillende bedrijven. Maar hij wilde een nieuwe uitdaging. Zijn oog viel op het knelpuntberoep 'residentieel elektrotechnisch installateur'.
“Als magazijnier vond ik het spijtig dat ik weinig nieuwe vaardigheden bijleerde. Eentonig werk is niets voor mij, ik wil variatie en elke dag nieuwe dingen leren”, vertelt hij.
Mehmet startte een beroepsopleiding elektriciteit bij VDAB, waar hij de basiskennis elektriciteit onder de knie kreeg. Voor zijn stage klopte hij aan bij Janssens Field Services in Antwerpen, dat gespecialiseerd is in de installatie van telecom- en utility-apparatuur en in zijn eigen JFS Academy kandidaten opleidt tot techniekers. Na een selectieproef kon hij meteen aan de slag met een IBO-contract van tien weken. Het IBO-contract ging nadien naadloos over in een vast contract.
“Ik ben erg tevreden in mijn nieuwe job. Vooral de afwisseling vind ik er erg boeiend. Momenteel ben ik via Janssens Field Services onderhoudstechnieker en programmeur/teamleider. In mijn huidige functie moet ik niet alleen kabels trekken, maar plaats ik ook alarmsystemen, camera’s, toegangscontrole en zonnewering. Er komt dus ook een deel programmatie bij kijken. Maar ik weet ook dat er nog heel veel te leren valt en dat maakt het net zo boeiend. Janssens Field Services groeit in de slimme technologieën zoals slimme thermostaten en het Internet of Things. Ik weet dat ik hier helemaal aan mijn trekken zal komen”, getuigt Mehmet.
(br)
11 mei 2018Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Het bestaande opleidingsaanbod matcht met de noden van de bouwsector: in de bouw kun je met de juiste bagage dus meteen aan de slag.
Mensen willen op kantoor werken, maar geen tijd verliezen met pendelen. Daarom omarmen Belgische bedrijven en HR-professionals steeds meer hybride werken.
De opmars van artificiële intelligentie (AI) en de aandacht rond ChatGPT heeft zeker ook impact op de job van computerprogrammeur of software engineer.
Een uur sneller thuis zijn van je werk of een uur vroeger op café kunnen gaan. Wie wil dat niet?
Als je vrijwilligerswerk doet, laat je je goed hart zien. Dat klinkt logisch. Dat het je carrière ook een boost kan geven, is gewoon mooi meegenomen, toch?
Media, marketing & communicatie is een erg aantrekkelijke sector om in te willen werken. Maar hoe financieel interessant is deze sector?
Technisch Adviseurs Rioolnet Koen Van den Bossche (55) en Ian Calbo (27) zijn trotse Aquafinners. Beide ambassadeurs maken deel uit van hét kenniscentrum van het ondergrondse patrimonium bij Aquafin en bouwen elke dag mee aan het rioolbeheer van de toekomst.
Of je nu fietst, rijdt of het openbaar vervoer neemt, je werkgever komt bijna altijd voor een deel tussen in je pendelkosten. Welke voorwaarden zijn er?
Vergeet je diploma, je vaardigheden of je ervaring. Een job vind je tegenwoordig vooral om wie je bent: je persoonlijkheid dus. Of toch niet?