Zorgt een bouwwerf zelf voor opleiding?
Het bestaande opleidingsaanbod matcht met de noden van de bouwsector: in de bouw kun je met de juiste bagage dus meteen aan de slag.
Daarvan is ook Mehmet (27) het bewijs. Hij volgde automechanica in het beroepssecundair onderwijs en werkte tussen zijn 20 en 26 jaar vooral als orderpicker, logistiek medewerker, magazijnier en hoofdmagazijnier bij verschillende bedrijven. Maar hij wilde een nieuwe uitdaging. Zijn oog viel op het knelpuntberoep 'residentieel elektrotechnisch installateur'.
“Als magazijnier vond ik het spijtig dat ik weinig nieuwe vaardigheden bijleerde. Eentonig werk is niets voor mij, ik wil variatie en elke dag nieuwe dingen leren”, vertelt hij.
Mehmet startte een beroepsopleiding elektriciteit bij VDAB, waar hij de basiskennis elektriciteit onder de knie kreeg. Voor zijn stage klopte hij aan bij Janssens Field Services in Antwerpen, dat gespecialiseerd is in de installatie van telecom- en utility-apparatuur en in zijn eigen JFS Academy kandidaten opleidt tot techniekers. Na een selectieproef kon hij meteen aan de slag met een IBO-contract van tien weken. Het IBO-contract ging nadien naadloos over in een vast contract.
“Ik ben erg tevreden in mijn nieuwe job. Vooral de afwisseling vind ik er erg boeiend. Momenteel ben ik via Janssens Field Services onderhoudstechnieker en programmeur/teamleider. In mijn huidige functie moet ik niet alleen kabels trekken, maar plaats ik ook alarmsystemen, camera’s, toegangscontrole en zonnewering. Er komt dus ook een deel programmatie bij kijken. Maar ik weet ook dat er nog heel veel te leren valt en dat maakt het net zo boeiend. Janssens Field Services groeit in de slimme technologieën zoals slimme thermostaten en het Internet of Things. Ik weet dat ik hier helemaal aan mijn trekken zal komen”, getuigt Mehmet.
(br)
11 mei 2018Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Het bestaande opleidingsaanbod matcht met de noden van de bouwsector: in de bouw kun je met de juiste bagage dus meteen aan de slag.
Met deze tips lok je je ambitieuze kantje uit z’n schuilplaats en ontdek je waar je écht voor wil gaan!
We vroegen een 23-jarige verhuizer naar zijn jobinhoud en hoeveel hij daarmee maandelijks verdient...
Betaalt je werkgever je een fietsvergoeding van maximaal 0,35 euro per kilometer dan moet je er geen belastingen of sociale lasten op betalen.
Een leidinggevende met wie het niet klikt, blijkt vaak een afknapper. Al is het makkelijker gezegd dan gedaan want bij leidinggeven komt wel wat kijken.
Ondanks de economische onzekerheid zien bedrijven het aantrekken van talent als prioriteit. De financiële sector blijkt daarbij de kar te trekken.
Tom en Steven zijn meewerkend leidinggevenden bij Groendienst Stad Gent of beter nog: “de ogen en oren van al wat er leeft in’t stad”.
Heel wat werkgevers zouden hun personeel liever willen verlonen op basis van hun inzet en prestaties i.p.v. de loonbarema’s en de anciënniteit. Goed idee?
Vele Vlaamse bedrijven bewijzen dat het mogelijk is om medewerkers met autisme te introduceren op de werkvloer. En dat heeft voordelen!