7 op 10 gebruikt privétoestel voor werk
Onderzoek van netwerkspecialist Cisco toont aan dat maar liefst 71% van de Belgische werknemers een privétoestel gebruikt voor professionele doeleinden.
Op je werk bestaat blijkbaar een regeling waarbij je een telefoonabonnement hebt gesloten en de facturen thuis ontvangt. Je betaalt de volledige factuur aan de telecomoperator, maar kan een terugbetaling verkrijgen van de telefoonkosten die voor professionele doeleinden zijn gemaakt.
Als je met het oog op een terugbetaling je factuur aan je werkgever voorlegt, zal je werkgever natuurlijk de volledige rekening overlopen om de professionele telefoonnummers te kunnen identificeren. Je zit hier verveeld mee. Nochtans kan dit gemakkelijk vermeden worden.
De meest voor de hand liggende oplossing bestaat erin dat je alle private telefoonnummers schrapt zodat je werkgever enkel nog het professionele karakter van de resterende zichtbare nummers moet verifiëren. Door een deel van het administratieve werk van je werkgever over te nemen, vermijd je dat je werkgever je private telefoongesprekken kan zien.
Vele werkgevers hebben manieren uitgedacht om deze administratieve rompslomp te beperken. Een tweetal werkwijzen zijn populair:
Met dank aan Stijn Demeestere, advocaat bij Lydian. - Meer info: www.werk.belgie.be
13 juni 2013Onderzoek van netwerkspecialist Cisco toont aan dat maar liefst 71% van de Belgische werknemers een privétoestel gebruikt voor professionele doeleinden.
De talrijke privégesprekken van mijn collega hangen me de keel uit. Kan het verboden worden om op het werk naar huis te bellen?
Je werkgever mag controleren of je inderdaad arbeidsongeschikt bent. Hij kan om die reden een controlegeneesheer op je afsturen.
Voor heel wat jobfuncties kan een gsm van het werk een interessant extralegaal voordeel zijn. Toch betekent dit meestal niet dat je onbeperkt mag bellen…
Krista Kempeneers weet als hoofd reward services van BNP Paribas Fortis alles over verloning. Ze verduidelijkt wat het salarispakket allemaal omvat.
Als marktleider runt D’Ieteren een uitgebreid netwerk van concessies., daarvoor is het bedrijf volop op zoek naar extra technisch talent.
Zitten is het nieuwe roken, wordt wel eens gezegd. Het is in elk geval zo dat ze allebei rampzalig zijn voor de gezondheid.
De coronacrisis heeft het thuiswerken een stevige boost gegeven. Ruim één op drie van de werknemers werkte in 2022 regelmatig of soms thuis.
Bij hr-partner Liantis vullen de collega’s van Welzijn en Preventie elkaar aan voor de best mogelijke dienstverlening. Hun missie brengt hen samen: een echte ‘compagnon de route’ zijn voor KMO’s en grotere organisaties.