Opgepast! 13 demotiverende weetjes over werk
Werkloos zijn is allesbehalve een pretje. Maar ook voor wie gaat werken, is het niet al rozengeur en maneschijn. Nee, volgende had je liever niet geweten …
Het gevoel begint bij velen al op zondagavond te spelen, maar maandag is het dan zover: de zogenaamde ‘maandagblues’. Na een leuk weekend opnieuw elke dag op kantoor moeten vertoeven, kan sommige mensen zwaar vallen. Lukken er dingen niet of ben je niet goed gezind, dan klinkt al snel de verontschuldigende zin: “Het zijn de maandagblues hé’.
John F. Helliwell en Shun Wang hebben dit cliché echter ontkracht. Een jaar lang lieten zij een half miljoen Amerikanen een dagboek bijhouden. Hierin moesten ze dagelijks hun gemoedstoestand noteren en deze quoteren met een cijfer van 0 tot 10, gevolgd door een beschrijving van hun emoties gedurende die dag.
Wat bleek? De antwoorden gedurende de werkweek verschilden amper. Enkel tijdens het weekend werd er een positiever gemoed vastgesteld. Meer tijd doorbrengen met vrienden en familie - 1,7 uur per dag - zou de voornaamste reden hiervoor zijn.
Wat ook opviel was het verschil tussen voltijdse en halftijdse werknemers. Voltijdse werknemers zouden het moeilijker hebben met de maandagblues, maar zijn over het algemeen wél gelukkiger.
Een belangrijke factor is de baas. Gedraagt hij zich als een echte baas, dan wel eerder als een vriend? In het laatste geval zullen de werknemers zich beter voelen tijdens het werk.
(mw) – Bron: Express.be
22 juli 2011Werkloos zijn is allesbehalve een pretje. Maar ook voor wie gaat werken, is het niet al rozengeur en maneschijn. Nee, volgende had je liever niet geweten …
Durft jouw baas wel eens gemeen uit de hoek komen? Check dan even volgende 6 venijnige bazenstreken. Beantwoordt hij/zij aan het profiel?
Mensen die slechtgeluimd aan de werkdag beginnen, doen hun job minder goed, en dat ochtendhumeur … dat duurt meestal een hele dag.
Met plezier gaan werken, kan ook zonder opslag te krijgen. Deze 5 immateriële zaken kunnen op lange termijn misschien zelfs beter werken.
Carl is customer proxy bij Liantis. Hij stippelt bij het hr-dienstenbedrijf al zestien jaar een boeiende carrière uit: “Als IT’er heb je hier heel veel mogelijkheden”
Er bestaan heel wat vooroordelen over overheidsdienst FOD Financiën. De FOD wil het tegendeel bewijzen en profileert zich als mensgerichte organisatie.
Voelt het aan alsof je ter plaatse blijft trappelen en niet meer kunt groeien in je job? Indien ja, dan is de kans groot dat je carrière op een plateau zit.
De sectoren chemie & farma en energie & milieu staan qua gemiddeld brutoloon bovenaan in het Salariskompas. Hoe komt het dat die sectoren zo goed betalen?
Technostress is een absolute boosdoener op veel werkvloeren voor werkgevers en -nemers die niet weten hoe ze ermee moeten omgaan...