Van lunchen achter je pc word je dikker
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Medewerkers van de universiteit van Wageningen – de universiteit die ook het onderzoek uitvoerde – werden gedurende drie jaar met camera’s in het oog gehouden tijdens de lunch in de kantine.
“Vrouwen blijken hun eten net zo te kiezen als schoenen. Ze beginnen met winkelen, kijken eerst naar wat er allemaal is en beslissen daarna pas welke kleur en wat voor soort schoenen ze willen hebben”, zei de kantinechef van de universiteit, Johan Verbon, aan de Telegraaf. “Ook in het restaurant kijken ze eerst uitgebreid wat er die dag allemaal te eten is, voordat ze hun keuze maken.”
Mannen blijken zich dan weer te schamen voor chocolademelk. Daarnaast zijn mannen geneigd het lunchgedrag van hun baas te kopiëren, vooral wanneer dat een vrouw is. “Als zij rauwkost eet, eten de mannen ook rauwkost”, aldus Verbon.
Een derde van de kantinebezoekers bleek dagelijks voor dezelfde lunch te kiezen. Een kwart van de werknemers haalt de meeste calorieën tijdens de lunch uit koolhydraten. Een ander kwart haalt deze vooral uit vet.
(mo)
14 oktober 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Van hr tot communicatie: Eda en Tina startten met een startbaanovereenkomt bij de FOD Financiën
“Isabel werkt bij FOD Justitie: “Je hoeft geen jurist te zijn om hier aan de slag te gaan”
Victoria en Michael vertellen over hun job bij 's werelds grootste brouwer AB InBev
Vind je niet meteen je droomjob terug in het huidige vacatureaanbod? Wat houdt je tegen om spontaan te solliciteren bij bedrijven die je wel ziet zitten?
Met mobiele trailers trekt arbeidsbemiddelaar VDAB door Vlaanderen. “Wij willen iedereen een kans geven op werk.”
Je dagen achter de computer slijten, kan gezondheidsproblemen met zich meebrengen. 5 tips om dat te voorkomen.
De waarde van de maaltijdcheque blijft al sinds 2016 steken op 8 euro. Uit veel hoeken klinkt weerstand, want het leven wordt elke dag duurder...
In de strijd om zoveel mogelijk waardevolle werknemers aan boord te houden, schakelen ondernemingen de kracht van welzijnsinitiatieven in. Maar werken die ook?