Wat als je (nieuwe) collega's meer verdienen? 6 tips
Jij en je collega doen hetzelfde werk, en toch verdien jij op het einde van de maand minder. Frustrerend, maar je hoeft niet bij de pakken te blijven zitten...
Je hebt misschien weleens gehoord over The Great Resignation, of letterlijk ‘de grote vertrekgolf’. Tijdens de coronapandemie zegden heel wat Gen Z’ers hun carrière vaarwel. Ze namen ontslag en gooiden daarna het roer volledig om. In 2022 is dat niet anders. The Great Resignation blijft een grote zorg voor werkgevers.
De redenen waarom Gen Z’ers ontslag nemen, lopen uiteen. De ene is op zoek naar een grotere uitdaging, de andere wil meer vrije tijd om te reizen of om een eigen start-up op poten te zetten. Nog anderen willen gewoon méér verdienen.
CHECK: Zelf je ontslag indienen (E-gids)
Sortlist, een platform dat bedrijven en marketingbureaus connecteert, vroeg zich dan ook af welk loon startende marketeers verwachten en of ze dat ook effectief krijgen? Ze schotelden 500 afgestudeerde en beginnende marketeers, plus 100 hr-teams in vier landen (België, Duitsland, Frankrijk en Spanje) enkele vragen voor. De conclusie? De loonsverwachting van Gen Z’ers ligt hoger dan wat ze in realiteit krijgen.
Hoeveel hoger? Maar liefst 19 procent. Bedrijven geven studenten marketing gemiddeld een loon dat tussen 1.000 en 1.500 euro schommelt. Dat is 50 procent minder dan wat de student zelf verwacht – gemiddeld 2.000 euro. Vrouwen lijken wel een tikkeltje realistischer. Zij gaan ervan uit dat ze 100 euro minder krijgen dan hun mannelijke collega’s.
In België liggen de verwachtingen nog wat hoger dan in de andere bevraagde landen. Een jonge marketeer hoopt gemiddeld 2.500 euro te krijgen. Nochtans ligt het marktaanbod in ons land een stuk lager: 1.806 euro. Een verschil van maar liefst 38 procent. Hiermee is België het land met de grootste kloof tussen verwachting en realiteit.
Toch moeten de jonge Belgische marketeers niet treuren. Alleen Duitsland doet beter op vlak van verloning. Het gemiddelde startsalaris in de vier bevraagde landen ligt boven de 1.750 euro. In Spanje is het gemiddelde loon voor jonge marketeers het laagst. Daar moet je zien rond te komen met 1.200 euro.
Ontdek: Welke factoren bepalen je loon?
(dt/em) - Bron: Sortlist
12 september 2022Jij en je collega doen hetzelfde werk, en toch verdien jij op het einde van de maand minder. Frustrerend, maar je hoeft niet bij de pakken te blijven zitten...
Wie hard werkt, wil graag correct verloond worden voor de inspanning. Toch is niet iedereen gelukkig met de verloning. Wat kun je eraan doen?
Belgische werknemers scoren hun loon gemiddeld 6,6 op 10. Toch vindt meer dan de helft hun loon niet in verhouding tot hun taken en verantwoordelijkheden...
Het gemiddeld maandelijkse brutoloon in België bedraagt 4.243 euro. Dat blijkt uit het Salariskompas van Jobat. Maar wat bepaalt allemaal jouw loon?
Belgen blijken minder tevreden over hun loon en werkgeluk. Dat blijkt uit het recente Salariskompas van Jobat, een onderzoek bij 114.000 werkende Belgen.
Ons land staat in de top tien van hoogste lonen van de wereld. IJsland en Luxemburg voeren de lijst aan.
Als jonge twintiger sta je in de pole position van je carrière. Hoe pak je die “roaring twenties” succesvol aan? Met deze 4 tips voor ambitieuze twintigers!
Misschien verwens jij je baas van tijd tot tijd, maar dat lijkt wederzijds. Ziehier 10 dingen van jou die zijn of haar haren rechtop doen staan.
Welke Rode Duivels worden het vaakst in mensen hun top 3 van favoriete collega’s gezet? Wie absoluut niet? En kijk jij naar voetbal met je collega's?