Hoeveel verdien je op een cruiseschip?
Werken op een cruiseschip: het blijft de ultieme droom van veel jonge avonturiers. Er zijn dus voortdurend vacatures. Maar hoeveel verdien je op een cruiseschip?
Bijna iedereen krijgt extralegale voordelen. Welke je krijgt, hangt natuurlijk van je bedrijf af maar de meest voorkomende zijn een aanvullend pensioen, onkostenvergoeding, maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen, gsm, laptop, aandelenopties enzovoort. Jobat geeft in dit dossier een overzicht van alle mogelijkheden van extralegale voordelen.
Welke zijn het populairst? En welk voordeel is jouw persoonlijke favoriet?
Werken op een cruiseschip: het blijft de ultieme droom van veel jonge avonturiers. Er zijn dus voortdurend vacatures. Maar hoeveel verdien je op een cruiseschip?
Mag je met je bedrijfswagen op reis? En waar moet je zoal rekening mee houden? Een overzicht...
Precies 70,5% van de werknemers vindt het belangrijk om eigen keuzes te kunnen maken over de samenstelling van het loonpakket, zo blijkt uit onderzoek.
Extralegale voordelen zijn de kers op de taart van je salarisdeal. Sommige bedrijven gaan verder dan de basisvoordelen om talent aan zich te binden.
In een ‘war for talent’ kan het aanbieden van een sign-on bonus dé manier zijn om een felbegeerde kandidaat te overtuigen om voor de organisatie te kiezen.
Een bedrijfswagen die je werkgever ter beschikking stelt en waarmee je privé-verplaatsingen mag doen, wordt aanzien als een voordeel van alle aard.
We zijn zelden tevreden over ons loon. Mensen vergelijken zichzelf vaak met anderen. Maar slimme bedrijven passen hier een mouw aan. Welke?
Over je salaris moet onderhandeld worden. En daarbij moet je maar zes belangrijke punten in gedachten houden.
Stel: door ziekte ben je langdurig afwezig op het werk. Kan je baas dan je gsm, laptop of bedrijfswagen terugvorderen voor de periode van je afwezigheid?
Flexibele werkregelingen winnen snel aan populariteit en bestaan in allerlei vormen. Ben jij voorstander van deze trend?
Millennials hebben een heel andere kijk op wat ze uit een job willen halen.
Voor werknemers is er vanaf nu een nieuw, zeer interessante extralegaal voordeel mogelijk: zeer fiscaalvriendelijke dienstencheques, betaald door de werkgever.
De grootste opslag komt bij verandering van werkgever of functie. Maar hoe weet je hoeveel ruimte er is om te onderhandelen zonder je kans te verknallen?
Een werknemer met een bedrijfswagen betaalt daar belastingen op, dat loopt al snel op tot 1.000 euro per jaar.
De helft van de kantoorwerkers geeft aan over een professioneel thuiskantoor te beschikken. Toch wordt slechts zelden bijgedragen in de kosten daarvan.
We spraken met Marijke Taragola (40), een maatschappelijk werker uit Gent, en vroegen haar wat ze doet en hoeveel ze daarmee verdient...
Een interim EU-commissaris verdient al gemakkelijk tegen de 500.000 euro voor enkele maanden te werken.
We kennen allemaal de 'klassieke' extralegale voordelen zoals ecocheques. Maar sommige bedrijven gaan nog een stapje verder om hun werknemers te belonen …
Heb je een gsm van het werk, dan moet je binnenkort misschien extra loon afdragen. De RSZ zal bij bedrijven strenger gaan controleren op misbruiken.
Ceo Marissa Mayer van Yahoo geeft een cadeaupakket aan iedere medewerker die een dier in huis haalt, om zo het moreel van haar medewerkers te versterken.