10 veranderingen voor jouw werk in 2023
In 2023 veranderen enkele maatregelen rond je werk en loon ingrijpend. We zetten met Jobat de belangrijkste op een rijtje.
Bijna iedereen krijgt extralegale voordelen. Welke je krijgt, hangt natuurlijk van je bedrijf af maar de meest voorkomende zijn een aanvullend pensioen, onkostenvergoeding, maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen, gsm, laptop, aandelenopties enzovoort. Jobat geeft in dit dossier een overzicht van alle mogelijkheden van extralegale voordelen.
Welke zijn het populairst? En welk voordeel is jouw persoonlijke favoriet?
In 2023 veranderen enkele maatregelen rond je werk en loon ingrijpend. We zetten met Jobat de belangrijkste op een rijtje.
Een loonsverhoging vragen aan je werkgever blijft lastig, zeker als young graduate. Maar wat als je het echt verdiend hebt?
Krista Kempeneers weet als hoofd reward services van BNP Paribas Fortis alles over verloning. Ze verduidelijkt wat het salarispakket allemaal omvat.
Voor heel wat jobfuncties kan een gsm van het werk een interessant extralegaal voordeel zijn. Toch betekent dit meestal niet dat je onbeperkt mag bellen…
Met ecocheques kan je slechts een beperkt aantal producten kopen. Kunnen deze niet beter omgeruild worden voor cash of maaltijdcheques?
Wat betekent het plan van Van Peteghem voor jouw loonstrookje en wat heeft het voorstel écht in petto voor jou? Een overzicht.
Wat is de precieze waarde van je groepsverzekering? En wat kan je er (nog) van verwachten? Een overzicht...
De dure prijzen aan de pomp wegen duidelijk door op het gezinsbudget. Veel Vlamingen zien fietsen naar het werk als een (deel van de) oplossing.
"Wat doe ik met mijn bedrijfswagen bij ziekte of tijdskrediet? Dien ik deze terug in te leveren of niet?"
Op vijf jaar tijd is het aantal werknemers dat kan terugvallen op een bedrijfswagen met bijna 10 procent toegenomen.
Maaltijdcheques zijn niet alleen voor werknemers een broodnodig gegeven, ook werkgevers maken gretig gebruik van deze vorm van uitbetaling door de voordelen.
De brandstofprijzen schoten de laatste weken drastisch de hoogte in. Wat zijn de gevolgen voor werknemers met bedrijfswagens en/of een onbeperkte tankkaart?
Niet helemaal tevreden met je loon? Waarschijnlijk verdien je meer dan het cijfer dat op je loonbrief staat...
Bedrijfscultuur en opleidingskansen, dat vinden ingenieurs het meest van tel bij hun keuze voor een werkgever. Een bedrijfswagen speelt minder mee.
Grote Amerikaanse techbedrijven als Apple doen heel wat financiële inspanningen om te verhinderen dat hun ingenieurs overstappen naar concurrenten.
Steeds meer werkgevers laten hun werknemers met een variabel loon kiezen tussen een klassieke bonus of aandelenopties. Wat is de meest interessante optie?
Een hospitalisatieverzekering is tegenwoordig een must voor elk gezin. Deze aanvullende verzekering betaalt de kosten terug van een opname in het ziekenhuis die niet vergoed wordt door de wettelijke ziekteverzekering.
Niemand zegt nee tegen een mooie loonbrief, maar geld is het niet enige dat telt. De bedrijfswagen blijft een overtuigingsmiddel om talent binnen te halen.
Steeds meer werkgevers betalen de fiets van hun werknemers. Zo’n leasefiets kost gemiddeld 3.600 euro, met prijzen die oplopen tot zo’n 15.000 euro.
Fietsen zorgt niet alleen voor een gezonde geest in een gezond lichaam, het zorgt ook voor een tevreden baas!