4 cruciale vragen over studentenjobs
Je hebt een student in de familie, je wilt zelf een studentenjob óf een student aanwerven? Wij overlopen vier kwesties rond wat mag en kan.
Problemen met het invullen van je belastingbrief? Benieuwd hoeveel je precies gaat terugtrekken van de belastingen, of hoeveel je moet bijbetalen? Welke nieuwe belastingmaatregelen zijn er ingevoerd en hebben een invloed op jouw loon? Wat mag je wél en wat niet aftrekken van je gemaakte beroepskosten? Alle antwoorden en de nodige informatie over je belastingen vind je in het onderstaand dossier...
Je hebt een student in de familie, je wilt zelf een studentenjob óf een student aanwerven? Wij overlopen vier kwesties rond wat mag en kan.
Je wil een centje bijverdienen terwijl je aan het studeren bent. Hoeveel mag je verdienen zonder dat je belastingen of sociale bijdragen moet betalen?
Binnenkort moeten je belastingen binnen. Sommige beroepskosten kun je aftrekken van je belastingen. Welke dat zijn, lees je hier.
In de zoektocht naar talent zwaaien nogal wat werkgevers met een aanwervingspremie voor een collega die iemand nieuw aanbrengt op de werkvloer...
Ouders met kinderen ten laste moeten minder belastingen betalen. Als de kinderen een studentenjob doen en te veel verdienen, zijn ze niet meer ten laste.
Let op! Vanaf 1 juli 2023 gaan fiscale wijzigingen voor het rijden met een bedrijfswagen. Lees er alles over.
Je loon is de vergoeding die je krijgt voor je inzet en gewerkte uren. Maar wist je dat je ook vergoed kunt worden voor gemaakte onkosten?
Volgens de OESO is de belasting op arbeid zelfs nergens zo hoog als in België. Toch blijkt dat we op Europees vlak nog relatief goed verdienen…
Kan je werkgever bijdragen in de kosten voor de laadpaal en het opladen van je bedrijfswagen?
Of het nu per post of elektronisch wordt verzonden, je loonbrief is een belangrijk document dat je inkomen bevestigt en je best levenslang bewaart.
Zie je jezelf wel telewerken vanuit een strandvilla? Met wat geluk krijg je hiervoor groen licht van je werkgever. Dit zijn de nieuwe regels sinds 1 juli 2022.
Wat betekent het plan van Van Peteghem voor jouw loonstrookje en wat heeft het voorstel écht in petto voor jou? Een overzicht.
Bijklussen na je 65ste? Sommige gepensioneerden zeggen resoluut ‘nee, bedankt’. Maar er zijn ook genoeg mensen die aan de slag blijven. Mag dat wel?
Sinds 1 april 2019 kunnen werknemers die nog geen of weinig bijkomend pensioen opbouwen via hun werkgever, zelf een stukje loon opzijzetten via het VAPW.
Een eindejaarscadeau gekregen van je baas? Leuk, maar alleen als de waarde ervan niet te hoog oploopt moet je er geen belastingen op betalen. Wanneer wel?
Dankzij de verlaging van de Bijzondere Bijdrage Sociale Zekerheid zullen sommige werknemers netto méér overhouden dan voorheen. Ben jij bij de gelukkigen?
Ons land staat in de top tien van hoogste lonen van de wereld. IJsland en Luxemburg voeren de lijst aan.
Op je loonbrief zie je soms een bijkomende inhouding op je nettoloon die bijzondere bijdrage sociale zekerheid genoemd wordt. Jobat legt je uit wat die bijzondere bijdrage sociale zekerheid inhoudt.
Door de werkbonus houden bepaalde werknemers netto meer over van hun brutoloon. Wie komt in aanmerking en hoe wordt het berekend?
Brutoloon, belastbaar loon, nettoloon, RSZ en bedrijfsvoorheffing. Wie voor het eerst z'n loonbrief onder ogen krijgt, fronst vaak de wenkbrauwen...