1 op 2 werknemers ontevreden over loon
Bijna de helft van de bevraagde werknemers in de Jobat Salary Survey vindt dat hij te weinig verdient voor wat hij presteert.
Maar liefst 35 procent van de respondenten vond hun aangeboden loon van een grotere waarde dan de mogelijke doorgroeimogelijkheden. Gumtree trekt daaruit de conclusie dat in de huidige arbeidsmarkt werkzoekenden in hoofdzaak op zoek zijn naar onmiddelijke resultaten. En dat zij bijgevolg in mindere mate belang hechten aan lange termijnmogelijkheden.
Bij mannelijke werkzoekenden heeft 45% procent in eerste instantie aandacht voor het salaris. Bij vrouwen geeft slechts 25 procent de prioriteit aan het salaris. Toch willen 39 procent van de vrouwelijke werkzoekenden hun carrière verder ontwikkelen.
Het is vooral in de sectoren van de administratie, de informatica en de financiën dat het salaris centraal staat. In de HR, het onderwijs en de media wordt er daarentegen meer naar de carrière gekeken.
Naarmate de werknemers ouder worden, neemt het belang van het salaris wel toe, zo stellen de onderzoekers. Daarnaast gaan werknemers zich meer op hun carrière focussen, ten kosten van andere aspecten in het leven.
Voor amper 27 procent van de ondervraagde mannen moet hun carrière aansluiten bij hun levenswijze, terwijl dat geldt voor 37 procent van de vrouwen. De mening dat de carrière in het persoonlijke leven moet passen, komt vooral voor in de retail, de marketing, cosmetica en de openbare sector.
(jn) – Bron: Onrec.com
18 september 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Bijna de helft van de bevraagde werknemers in de Jobat Salary Survey vindt dat hij te weinig verdient voor wat hij presteert.
Nederlander Robert Castermans, zelfstandig consultant, onderscheidt een aantal belangrijke fases die alle onderhandelingen kenmerken.
Je twijfelt of je loon correct is. Kan jij je werkgever dan vragen hoe dat bedrag bepaald werd?
Je loon is onderhandelbaar. Zeker het salaris van een nieuwe job. Dankzij de volgende 8 stappen ga je zo naar een hoger loon...
Door de crisis gingen veel akkoord met een salarisverlaging. Nadien zullen zij hun loon terug willen. Maar lukt dat zonder slag of stoot?
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Hoeveel geld heb je nodig om echt gelukkig te zijn? Niet weinig, zo blijkt. Maar ben je dan ook écht gelukkiger?
Overmatige werkdruk kan stress veroorzaken, maar met de juiste mindset kunnen er ook voordelen zijn. Welke? Dat lees je hier.