Zwaarlijvigheid voortaan reden tot ontslag?
In Nederland maakt obesitas een opmars in het arbeidsrecht. Het is niet uitgesloten dat zwaarlijvigheid er in de toekomst een reden kan zijn voor ontslag.
Het onderzoek van de Monash University uit Melbourne toont aan dat overgewicht de kansen op tewerkstelling doet afnemen. Vrouwen die een afslankingskuur hadden ondergaan, bleken immers meer kans te hebben op werk dan wanneer ze nog niet begonnen waren met hun dieet. Dat blijkt uit een experiment van de Australische onderzoekers.
‘Zwaarlijvige vrouwen hadden minder kans op een aanwerving dan slankere kandidaten’, aldus de onderzoekers. Wanneer vrouwen met obesitas wél werden aangeworven, bleek er toch ook nog een duidelijke discriminatie tegenover hen voor te komen. Zij kregen namelijk lagere loonvoorwaarden en minder carrièremogelijkheden voorgeschoteld dan slankere collega’s.
(nm) – Bron: Express.be
31 mei 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
In Nederland maakt obesitas een opmars in het arbeidsrecht. Het is niet uitgesloten dat zwaarlijvigheid er in de toekomst een reden kan zijn voor ontslag.
Cassandra Smith, 1,73 meter lang en 60 kg zwaar, beweert dat de eettent waar ze werkte haar aan de deur zette wegens 'overgewicht'.
Gehaaste ouders nemen onvoldoende de tijd om hun kinderen gezonde voeding voor te zetten en de juiste eetgewoonten aan te leren, met alle gevolgen van dien.
We vroegen Ilse Van Heule (41), diëtiste uit Eeklo, hoeveel zij verdient ...
Je bent waar je werkt. Misschien een idee voor een nieuw tv-programma met Sonja Kimpen, want bijna de helft van de werknemers wint gewicht bij op kantoor.
Zwaarlijvige medewerkers betekenen voor bedrijven een grotere gezondheidskost dan rokende werknemers, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Is je partner dik? Zolang deze meer geld verdient, vormt dit geen probleem. Dat blijkt uit onderzoek van de Spaanse econome Sonia Oreffice.
Vanuit het buitenland telewerken: meer en meer Belgische werknemers doen het. Toch is de trend van ‘quiet vacationing’ nog eerder een randfenomeen.