Werknemers storen zich aan privéverhalen van collega's
Uit een studie van NationaleVacaturebank blijkt dat bijna driekwart van de werknemers zich ergert aan de privéverhalen van zijn collega's.
In de studie lieten gedragseconoom Dan Ariely en zijn collega-onderzoekers studenten opdrachten uitvoeren waarbij het perfect mogelijk was om ongestraft te spieken. Voorafgaand aan de opdrachten liepen de studenten rond met een zonnebril van een luxemerk.
Aan de ene helft van de studenten werd de indruk gegeven dat de bril van een echt merk was, terwijl de andere helft in de veronderstelling verkeerde dat ze een vals exemplaar op hun neus hadden. Wat bleek? De studenten die dachten een nepzonnebril in het bezit te hebben, spiekten een stuk vaker dan studenten met een zogenaamde 'echte zonnebril'.
In zijn boek 'The (Honest) Truth About Dishonesty: How We Lie to Everyone – Especially Ourselves' legt Ariely uit dat iedereen wel eens voor het dilemma komt te staan om te liegen en te bedriegen zodat men er voordeel uit kan halen. Die neiging wordt echter vaak geen realiteit door onze natuurlijke behoefte om "goed" te zijn en te doen.
Wanneer het ons echter uitkomt, durven we de regels over wat moreel juist is wel eens uit te breiden. Zo toont de studie namelijk aan dat mensen die al op een hellend vlak zitten, doordat ze denken een namaakproduct te dragen, ook op andere gebieden sneller durven overgaan tot bedriegen.
(nm) – Bron: Mt.nl
11 april 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Uit een studie van NationaleVacaturebank blijkt dat bijna driekwart van de werknemers zich ergert aan de privéverhalen van zijn collega's.
Een nieuw jaar gaat gepaard met goede voornemens. Aardiger zijn tegen de medemens, bijvoorbeeld. Op de werkvloer zijn de Vlamingen alvast op de goede weg.
Zolang een collega subtiel jaloers is, is er vaak geen probleem. Maar wat als de jaloezie van jouw collega volledig uit de hand loopt? Hoe ga je hiermee om?
De manier waarop je met anderen omgaat, is ontzettend belangrijk voor je loopbaan. Te veel werknemers denken dat ze alles wel alleen aankunnen.
Nu de brandstofmotoren in sneltreinvaart plaats maken voor elektrische aandrijvingen, zou je denken dat de hoogdagen van de automechaniekers geteld zijn. Niets is minder waar!
‘Jongeren weten niet meer hoe ze moeten werken’. Die gedachte is wel héél kort door de bocht. Weten jongeren tegenwoordig goed wat ze willen?
Een jobbeurs in de namiddag, en daarna een netwerkavond op dezelfde dag. Dat is het programma op 23 mei 2024 in Antwerp Expo.
‘Droog’ gepromoveerd worden lijkt een mooi cadeau, maar in essentie komt het neer op meer taken in je bakje. Hoe reageer je dan best zodat het effect heeft? Enkele aandachtspunten.
De tendens van de vervlechting tussen werk en privé zet zich traag maar dapper verder...