Hoeveel je drinkt, hangt samen met de sector waarin je werkt. Dat is een van de opvallende conclusies uit een grootschalig onderzoek van het Britse gezondheidsdepartement.
Werknemers uit de onderwijs-, transport- en reissector drinken gemiddeld het minst. Al zijn het zeker geen geheelonthouders; met 24 ‘eenheden’ alcohol per week zitten ze nog altijd boven het aanbevolen maximum.
Maar de echte drinkers zitten in de media en de entertainmentsector. Wie daar werkt, slaat gemiddeld 44 alcoholconsumpties achterover. Vaak gaat het om drinken na het werk, en volgens veel werknemers gebeurt dat ‘onder druk van hun collega’s’.
De Britse minister van Gezondheid Dawn Primarolo heeft al haar bezorgdheid geuit over de hoge cijfers.
28 mei 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Werkgevers zijn verplicht om tegen 1 april 2010 een preventief alcohol- en drugsbeleid uit te werken. Dat staat zo in cao nr. 100. In de praktijk blijkt die cao een lege doos te zijn. Enkel bedrijven die dat echt willen, zullen concrete maatregelen nemen.
Slechte cijfers hebben al veel werknemers hun baan gekost. Daar ontsnappen nu ook leerkrachten niet aan.
Ik heb gehoord dat werkgevers het recht krijgen om alcoholcontroles uit te voeren op de werkvloer. Kan ik weigeren om in het zakje te blazen?
Sinds 2024 kan je ziektedagen tijdens je vakantie later als verlofdagen recupereren. Een prima maatregel volgens meer dan vier op de vijf Vlamingen...
To jobhop or not to jobhop? We lijsten de pro’s en cons voor je op!
Een hogere functietitel krijgen, zónder bijhorende loonsverhoging. Zou je dat aanbod accepteren?
Louisa en Silke werken bij FOD Financiën: “Er is hier oog voor wat je graag doet en waar je goed in bent”
In Amerika vragen steeds meer ondernemingen een grotere aanwezigheid op kantoor en het lijkt erop dat België volgt.