Nieuw: vliegend kantoor
Ben je het beu om dagelijks tussen die vier muren te zitten? Voor 377 miljoen euro ben je eigenaar van het meest luxueuze kantoor: de Boeing Business Jet.
Pendelaars die van de auto of het openbaar vervoer gebruikmaken, slapen slechter, hebben meer last van vermoeidheid en stress en hebben over het algemeen een minder goede gezondheid dan mensen die te voet of met de fiets naar het werk gaan.
De onderzoekers stellen dat deze pendelaars vaker geconfronteerd worden met frustrerende situaties, zoals files, vertragingen en overvolle bussen of treinen. Bovendien hebben ze geen controle over de situatie waarin ze zich bevinden.
Check: 12 tips tegen pendel- en filestress
Hoe langer de verplaatsing met het openbaar vervoer duurt, hoe groter de negatieve impact. Voor autobestuurders blijkt een reistijd van dertig tot zestig minuten vreemd genoeg schadelijker te zijn dan een langere reistijd.
'Een langere reisduur biedt deze groep pendelaars de mogelijkheid om op weg naar het werk meer te relaxen', aldus onderzoeker Erik Hansson.
Extra: Ontspannen thuiskomen na een drukke dag? Dat doe je zo
(mo) - Bron: Express.be
26 december 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ben je het beu om dagelijks tussen die vier muren te zitten? Voor 377 miljoen euro ben je eigenaar van het meest luxueuze kantoor: de Boeing Business Jet.
Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig met stress te kampen heeft. En ja, elk heeft zo zijn manier om ermee om te gaan. Maar wat is nu de gezondste manier?
Met de auto naar het werk rijden is voor velen een automatisme… maar waarom zou je per se de auto nemen als het ook anders kan?
Werkgevers hebben een systeem van hybride werk opgelegd. Overleg met werknemers hierover was er nauwelijks, en daar wringt nu net het schoentje...
Mensen willen op kantoor werken, maar geen tijd verliezen met pendelen. Daarom omarmen Belgische bedrijven en HR-professionals steeds meer hybride werken.
De pandemie heeft onze manier van werken grondig veranderd. Maar wat houden we daar van over? En hoe ziet onze werkplek er uit als we terug naar kantoor gaan?
Door corona werken zowat zes op de tien werknemers thuis. De meesten zagen hun work-life balans verbeteren. Dit zijn de cijfers...
Sinds Veerle De Roock, productmanager bij Infrabel, de elektrische fiets gebruikt, viel een pak stress van haar schouders.
Kantooreilanden deugen niet. Ze schaden de gezondheid en de productiviteit van de werknemers. Zou de tv-reeks Het Eiland dan toch realistischer zijn dan gedacht?