Laagopgeleiden gelukkiger met hun werk
Hoogopgeleiden blijken volgens een studie van het Nederlandse carrièreplatform Intermediair een stuk minder enthousiast over hun werk dan laagopgeleiden.
Een kwart van de hoogopgeleiden in Nederland nam het afgelopen jaar een job aan die onder het niveau ligt. Momenteel werkt nog zo'n 14 procent van de hoogopgeleide beroepsbevolking niet op zijn scholingsniveau. Opmerkelijk is wel dat zo'n 21 procent van de werknemers met enkel middelbaar diploma aangeeft momenteel een hogere functie uit te oefenen. Dit komt voornamelijk doordat ze zijn doorgegroeid in de organisatie.
Dick Koopman, directeur bij Yacht: “Als hoogopgeleide een functie onder je niveau accepteren zou niet nodig hoeven zijn. De vraag naar hogeropgeleiden is nog steeds groot en zal blijven groeien, omdat processen steeds kennisintensiever en complexer worden. Dus aan de vraagkant naar hoger opgeleiden ligt het niet. Het is duidelijk dat het aanbod van hoogopgeleiden niet aansluit op de vraag die er is."
Technisch hoogopgeleiden werken grotendeels wel op hun niveau. Slechts bij 7 procent is dat niet het geval.
(nm) – Bron: Managersonline.nl
2 augustus 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Hoogopgeleiden blijken volgens een studie van het Nederlandse carrièreplatform Intermediair een stuk minder enthousiast over hun werk dan laagopgeleiden.
Bij laagopgeleide jongeren is het aantal burn-outs verdubbeld. Maar liefst een op de zes jonge laagopgeleiden met een job heeft burn-outklachten.
Onderzoek wijst uit dat hoogopgeleide werknemers regelmatig werkdruk ervaren. Slechts de helft trekt daadwerkelijk aan de alarmbel wanneer het te ver gaat.
Werkinlevingsprojecten moeten jongeren zonder diploma opnieuw voeling laten krijgen met de arbeidsmarkt. Elk project is maatwerk ...
Ook in 2024 is Telenet group een Baanbrekende Werkgever. Nu toont Telenet dat het ook op het vlak van welzijn de tools en infrastructuur biedt om het heft in eigen handen te nemen.
Ondanks het vele telewerk en de glijdende werkuren, zijn er nog altijd heel wat files op de Vlaamse hoofdwegen...
Burgemeesters vind je in elke stad of gemeente… maar toch worden ze niet allemaal gelijk betaald. Hoeveel verdienen ze écht en hoe wordt hun loon berekend?
Er bestaan heel wat verschillende manieren, statuten en niveaus om bij de overheid te werken. Wij geven je een kort overzicht.
7 op de 10 werknemers zijn gelukkig ... wat loopt er nog mis bij de overige 30%? Dat lees je hier.