Wereldwijd wil 83% volgend jaar een andere job!
De pandemie heeft bij heel wat werknemers iets in gang gezet: uit onderzoek blijkt dat wereldwijd zo’n 83% werk wil maken van een andere job ...
Dat ziet er bij ons niet naar uit. Althans, het is hier genuanceerder: meer dan de helft (53 procent) van de werknemers zegt meer na te denken over hun loopbaan. Dat blijkt uit een rondvraag van Antwerp Management School (AMS), UGent en B-Tonic bij 2.286 medewerkers en 327 werkgevers.
Ben jij nog blij met je huidige job? Doe de test
Dat cijfer van 53 procent is stabiel ten opzichte van de vorige bevragingsronde in april 2021. Maar het vertaalt zich niet in een actieve zoektocht naar werk: 74 procent is hier niet (meteen) mee bezig, 21 procent kijkt passief uit naar ander werk, 5 procent is effectief actief op zoek.
Werkgevers moeten dus vooralsnog niet vrezen dat corona, samen met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, tot een piek in hun verloop leidt. Dat Belgen niet graag van job wisselen heeft, volgens professor Ans De Vos van AMS, het voordeel dat het als werkgever ook loont om te investeren in de ontwikkeling en het mentaal welzijn van werknemers.
“De kans is heel groot dat die investering zal renderen, en mogelijk medewerkers zelfs in staat stelt om de pandemie positief te verteren”, stelt De Vos.
Een loopbaanverandering? We willen wel, maar doen geen moeite
Ook andere bronnen spreken de trend van The Great Resignation in ons land toch eerder tegen. Volgens hr-dienstenleverancier Securex is het vrijwillige personeelsverloop de eerste helft van 2021 zelfs gezakt naar amper 3,3 procent. Het gaat dan om het aandeel van mensen die in die periode zelf of in onderling overleg beslisten om hun job vaarwel te zeggen.
Wanneer van job veranderen? Deze 4 factoren zijn cruciaal
(William Visterin)
3 februari 2022De pandemie heeft bij heel wat werknemers iets in gang gezet: uit onderzoek blijkt dat wereldwijd zo’n 83% werk wil maken van een andere job ...
Van een virtuele evenwichtsoefening tot focus op welzijn en een aanhoudende 'war for talent'. Deze trends zullen ook in 2022 opduiken.
De meeste werknemers stellen hun baas uiteindelijk voor een voldongen feit: ze hebben een nieuwe job gevonden en vertrekken. Maar het kan ook anders!
Met deze gids sluit je dit hoofdstuk van jouw leven zo correct mogelijk af...
Iedereen vraagt zich vroeg of laat weleens af of het niet beter is om gewoon ontslag te nemen. De redenen zijn legio...
Je bent niet meer gelukkig in je huidige job en denkt eraan om andere oorden op te zoeken. Maar zou je dat wel doen?
Scheiden doet lijden, ook als je op het werk ontslagen wordt. Toch hoeft het geen emotionele rollercoaster te zijn want zelfs van een ontslag kun je een positieve ervaring maken!
De meeste bedrijven hebben het fout als het gaat om werknemers in dienst nemen en vooral: ze in dienst houden...
Kan je bij warm weer deze zomer met een korte broek naar kantoor?