Sms-taal op kantoor: do's en don'ts
Soms dreigt sms-taal de kop op te steken op kantoor, terwijl dat in bepaalde gevallen niet echt aan te raden is. Daarom: de do's en don'ts op een rij.
De English Proficiency Index for Companies 2012 van Education First, waarvoor 115.000 werknemers uit 24 landen werden bevraagd, toont aan dat werknemers over de hele wereld de Engelse taal maar matig beheersen. In bijna elke onderzochte sector is de kennis van het Engels problematisch. Alleen werknemers uit de toeristische sector of consulting doen het (een beetje) beter dan het gemiddelde.
In de overgrote meerderheid van de onderzochte landen zijn de Engelse vaardigheden van de gemiddelde arbeidspopulatie slechts voldoende voor een basisinteractie, zoals een discussie over een vertrouwd onderwerp. In België, Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden is het beter gesteld met de kennis van de Engelse taal en kunnen werknemers in het Engels diepgaandere gesprekken voeren over complexere onderwerpen.
Volgens Education First is het feit dat de meeste volwassenen het simpelweg te druk hebben om hun Engels bij te schaven een van de verklaringen waarom sommige landen slechter presteren dan andere. Een andere verklaring kan zijn dat individuen zich comfortabel voelen in hun huidige functie en geen behoefte voelen om bijkomende vaardigheden te verwerven.
Education First merkt op dat in landen waar het Engelse niveau hoog is, taal ontzettend serieus wordt genomen in het onderwijs. Daarnaast wordt in deze landen van sollicitanten, ongeacht voor welke functie ze solliciteren, verwacht dat ze het Engels beheersen, terwijl dat in de meeste slecht presterende landen niet het geval is. Tot slot worden televisieseries en films in de best presterende landen vaak niet gedubd, waardoor mensen vanaf hun kindertijd al een voorsprong krijgen door de dagelijkse blootstelling aan de Engelse taal.
(nm) – Bron: Express.be
11 december 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Soms dreigt sms-taal de kop op te steken op kantoor, terwijl dat in bepaalde gevallen niet echt aan te raden is. Daarom: de do's en don'ts op een rij.
België is een meertalig land. Dat zorgt voor een pak meer administratie, maar het zou ook ronduit gevaarlijk kunnen zijn op de werkvloer.
Of je recht hebt op betaald educatief verlof, hangt af van de opleiding en de duur ervan. En ook je tewerkstellingsduur speelt een rol.
Voor velen roept werken bij de overheid beelden op van regels en bureaucratie in plaats van flexibiliteit en creativiteit. Maar klopt dat ook?
Wie van thuis uit kan/mag werken, kan/mag zich gelukkig prijzen. Maar heb je als telewerker recht op een thuiswerkvergoeding? En hoe groot is het bedrag?
Deze jonge talenten over de carrièremogelijkheden als je in Brussel aan de slag gaat
1 op 6 aanwervingen met vast contract stopt al binnen de 6 maanden. En dat heeft een impact...
Een job in het onderwijs spreekt nog steeds vele jonge mensen aan. Maar hoeveel verdien je in het onderwijs? En heb je recht op extralegale voordelen?
Dienstencheques zijn een populair en voordelig betaalmiddel. Maar wat zijn het precies en hoeveel kosten ze? Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij.