Belgen werken thuis één uur langer
Thuis aan het werk, doet de Belg er een uurtje bij. Al blijkt de combinatie met thuisonderwijs niet evident.
Net als bij veel andere bedrijven gingen bij Protime uit Aartselaar, een specialist in tijdsregistratie, de werknemers intussen opnieuw aan de slag op kantoor. Of beter: toch ongeveer de helft ervan. De anderen blijven van thuis uit werken. Ook na de coronacrisis blijft thuiswerk prominent bij Protime. “Werknemers moeten via een app aanvragen om naar kantoor te mogen komen”, stelt Peter s’Jongers, CEO van Protime. Hiermee wil het bedrijf twee doelen nastreven. Enerzijds waakt het erop dat er niet teveel mensen op hetzelfde moment op kantoor werken. En anderzijds: mocht er toch iemand ziek worden, kan ook snel nagegaan worden wanneer en met wie hij of zij op kantoor was.
Steeds meer bedrijven zien, zeker op korte termijn, hun kantoor eerder als ontmoetingsplek dan als werkplek. Want mede door deze nieuwe policy geeft Protime ook een nieuwe invulling aan het eigen hoofdkantoor. Dat blijft, volgens Peter s’Jongers, wel belangrijk. Maar dan als een kleinere en meer kostenefficiënte ontmoetingsplek. Het kantoor moet ook de bedrijfscultuur uitstralen, met onder meer de cultuurwaarden op de bedrijfsmuren.
Ook het Antwerpse innovatie- en bedrijvencentrum The Beacon tracht met hun project ‘New Work’ het klassieke bedrijfskantoor te herbekijken. Bedrijven die oplossingen hebben om de werkplek gezond, veilig en productief te maken tijdens en na coronatijden, zullen met hun technologie twee maanden lang proefdraaien in de kantoren van The Beacon op de Sint-Pietersvliet in Antwerpen, waar tientallen bedrijven gehuisvest zijn. Hierbij staan drie cruciale randvoorwaarden voorop: privacy, security en communicatie. Op het einde van de testcyclus zal de beste technologie gekozen en bekroond worden.
17 juni 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Thuis aan het werk, doet de Belg er een uurtje bij. Al blijkt de combinatie met thuisonderwijs niet evident.
We werken steeds vaker van thuis. Maar wat zijn de regels? Hoe ben je minstens even productief als op je werk? En wat met ergonomie én je gezondheid?
Op het eerste zicht is pendelen van en naar je werk absoluut geen pretje, tot je de psychologische voordelen ontdekt.
Door de Covid-19 maatregelen moeten we afstand houden, ook van onze collega's. Maar hoe bewaak je dan de collegialiteit?
De voordelen van telewerk zijn legio, maar toegegeven: het is is soms weleens nefast voor de concentratie. Daarom deze tips!
Thuiswerken was de afgelopen weken voor velen verplichte kost als gevolg van de coronamaatregelen. Helaas blijkt het toch niet iedereen gegeven.
Volgens onderzoek zijn er 3 types van thuiswerkers te onderscheiden… Welk type ben jij? En hoe ga je dan best te werk?
Nu we met zijn allen ‘verbannen’ zijn tot ons kot, is thuiswerk de nieuwe norm. Maar wat als de crisis helemaal voorbij is? De voordelen zijn legio...
Er is een tijd vóór en ná corona. Ook op de werkvloer. Gaat het om iets tijdelijks? Of wordt dit het nieuwe normaal?