Waar kan je als LGBT+ best aan het werk?
Niet elk Europees land staat even open voor mensen met een andere seksuele voorkeur ... Waar kun je als LGBT+ best aan het werk?
Als je voor een gelijkaardige functie als vrouw minder verdient bij je werkgever dan een mannelijke collega met eenzelfde anciënniteit, kan er sprake zijn van discriminatie.
Als je hiervan overtuigd bent, kun je een individuele klacht omtrent geslachtsdiscriminatie indienen bij het IGVM (Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen). Je kunt bij hen terecht voor klachten over loon-, promotie- en arbeidsvoorwaardendiscriminatie.
Je vindt ook een loonkloofrapport op de website van het IGVM.
Lees ook: Wat zegt de wet over discriminatie op de werkvloer?9 augustus 2019
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Niet elk Europees land staat even open voor mensen met een andere seksuele voorkeur ... Waar kun je als LGBT+ best aan het werk?
Mensen blijven volharden in racisme. Ook op de werkvloer. Hoe ga je daar als slachtoffer of collega best mee om?
Steeds vaker krijgen werknemers het gevoel dat ze slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Een op drie beweert hier ondertussen geconfronteerd mee te zijn. Het hoogste cijfer in tien jaar.
Het coronavaccin kan een uitweg betekenen uit de maatschappelijke en economische impasse. Kan je werkgever jou verplichten om je te laten vaccineren?
Hoewel discriminatie op basis van je leeftijd wettelijk niet kan, blijkt er in de praktijk toch nog heel wat werk aan de winkel.
Volgens werknemers moeten bedrijven kandidaten met meer verschillende etnische achtergronden aantrekken.
In België kunnen we het ons amper voorstellen, maar in veel landen worden alsnog lijsten opgesteld met beroepen die vrouwen niet mogen uitoefenen.
In vergelijking met haar mannelijke collega’s blijkt box office-koningin Jennifer Lawrence behoorlijk onderbetaald.
Een uur sneller thuis zijn van je werk of een uur vroeger op café kunnen gaan. Wie wil dat niet?