Hoelang mag je als jobstudent werken?
Per kalenderjaar mag je momenteel maximaal 600 uren werken als jobstudent, volledig vrij op te nemen tijdens het jaar, aan zeer interessante voorwaarden.
Dit doe je door een opzeggingstermijn te betekenen. Je moet dit steeds schriftelijk doen: per aangetekende brief of door je opzeggingsbrief ‘voor ontvangst’ te laten tekenen door je werkgever. Bovendien moet je opzeggingsbrief een begindatum en de duur van de opzeggingstermijn vermelden.
De duur van de opzeggingstermijn die je moet respecteren, hangt af van de duur van de overeenkomst. Als je contract voor een periode van meer dan een maand werd afgesloten, dien je na je ontslag nog 3 dagen te werken. In alle andere gevallen duurt je opzeggingstermijn maar 1 dag.
CHECK: Hoe beëindig je een studentenovereenkomst
Als je werkgever je ontslaat, bedraagt je opzeggingstermijn 3 of 7 dagen, naargelang je voor minder of meer dan 1 maand werd aangeworven. De opzeggingstermijn begint de maandag volgend op de week waarin de betekening gebeurde.
LET OP! Als jobstudent werk je altijd 3 dagen op proef
(dvh)
3 april 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Per kalenderjaar mag je momenteel maximaal 600 uren werken als jobstudent, volledig vrij op te nemen tijdens het jaar, aan zeer interessante voorwaarden.
Je ontslag geven doe je niet zomaar. Je kan je dus maar best goed voorbereiden. Hoe het wel en hoe het niet moet? Jobat.be zet alles voor je op een rij.
Hoe oud met je zijn om te werken als jobstudent? En hoeveel uren mag je dan werken?
De proefperiode bestaat niet meer voor ‘gewone’ werknemers, maar wél nog voor studenten. Je leest er hier alles over ...
"Na mijn ontslag kijkt iedereen me aan. Moet ik mijn opzegtermijn uitdoen?" Jobat ging het na en kwam tot volgende besluit ...
Een studentencontract moet steeds de begin- en einddatum vermelden. Maar je kan je studentenjob ook in de loop van de overeenkomst beëindigen.
Als jobstudent werken... kan dat zomaar? Zijn er voorwaarden? En hoeveel word je betaald? Op al deze (en op nog veel meer) vragen, geven we een antwoord!
Opzegtermijn, ontslagvergoeding en uitkeringen: bij een ontslag stel je jezelf heel wat praktische vragen...
Ben je pas ontslagen? Of ben je van plan om ontslag te nemen? Bereken dan hier je opzegtermijn!