Waarom knappe mensen succesvoller zijn
Knappe werknemers verdienen 3 à 4 procent meer dan niet zo knappe medewerkers. "Mooie mensen hebben het makkelijker in het leven", een stelling die klopt?
In de studie werden drie experimenten uitgevoerd om de heersende percepties over mannen met kaalgeschoren hoofden te achterhalen. In deze experimenten vonden de proefpersonen dat mannen met geschoren hoofd dominanter overkomen dan hun 'harige' tegenhangers. Daarnaast werden in dit onderzoek kale mannen als mannelijker en soms zelfs als meer gezaghebbend bevonden. Mannen met een dunner wordende haardos daarentegen werden gepercipieerd als het minst aantrekkelijk en het zwakst.
Volgens Rachel Silverman van The Wall Street Journal verklaart dit mogelijk het succes van belangrijke kale of kaalgeschoren zakenleiders zoals Marc Andreese, oprichter van Netscape, Jeffrey Katzenberg, CEO van DreamWorks en Jeffrey Bezos, oprichter en CEO van Amazon.com.
Sommige leidinggevenden verklaren dat een kaal hoofd hen een jonger voorkomen geeft – of op z'n minst hun leeftijd minder duidelijk maakt – en hen meer zelfvertrouwen geeft. Marketinggoeroe en schrijver Seth Godin: "Ik zeg niet dat je hoofd kaalscheren je succesvol maakt, maar het toont wel dat je iets actief ondernomen hebt."
(nm) – Bron: Express.be
2 november 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Knappe werknemers verdienen 3 à 4 procent meer dan niet zo knappe medewerkers. "Mooie mensen hebben het makkelijker in het leven", een stelling die klopt?
De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat succes hun geluk bepaalt. Niets blijkt echter minder waar, aldus psychologen en neurowetenschappers.
Welke minder positieve karaktertrekken zijn tòch ook een garantie voor succes op het werk?
Het zijn vaak de minst aardige mensen die een promotie in de wacht slepen en aan de top geraken. Waarom geraken de onsympathiekste mensen sneller hogerop?
Bedrijven met minstens één vrouw in de raad van bestuur presteren de laatste jaren beter dan ondernemingen waar uitsluitend mannen aan de top staan.
Veel mensen vinden netwerken een 'vies' woord. Nochtans kan netwerken ook leuk zijn. Carrièrecoach Katrin Van de Water getuigt ...
Tegen jezelf liegen – zelfdeceptie – kan volgens The Wall Street Journal voor een aantal voordelen zorgen. Je kan er bijvoorbeeld succesvoller door worden.
Iedereen heeft graag gelukkige en succesvolle kinderen. Maar hoe harder je iets forceert, hoe minder snel die droom werkelijkheid zal worden.
Bij de federale overheid zijn diversiteit en inclusie geen holle woorden. Het thema leeft op de werkvloer! Twee medewerkers geven hun kijk...