Caroline Gennez & Hilde Crevits: meisjes aan de macht
Een vrouw die zelf beslissingen neemt, wordt al gauw een bitch genoemd. Hilde Crevits en Caroline Gennez over vrouwen aan de macht.
Formateur, informateur, preformateur en clarificateur. Het is maar een greep uit het lijstje van functies die voor een regeringsoplossing moesten zorgen. Ondertussen heeft België het wereldrecord regeringsvorming bereikt en blijven er nieuwe functies bijkomen. Tot groot ongenoegen van de Belgen. Vooral jongeren springen op de kar van de ontevreden burgers en maken hun ongenoegen duidelijk via tal van acties. Na een frietactie zijn er nu ook Erik, Jurgen en Ken: de nieuwste aanwinst informateurs.
Eric (25), Jurgen (25) en Ken (23) leerden elkaar kennen in Leuven, bij het studentenblad Veto. Na hun studies verhuisden ze samen naar een appartement in Schaarbeek. Daar werden ze met enkele cijfers geconfronteerd: werkloosheidsgraad: 21,8%; werklozen: 111.000. Cijfers die maar blijven oplopen en waarvoor oplossingen uitblijven.
Aangezien volgens hen jongeren het beste ‘out of the box’ kunnen denken, ontstond het idee om politici uit te nodigen om de problemen op te lossen. Bedoeling? Geïnformeerd raken om nadien oplossingen te kunnen bieden.
Alle drie hebben ze een eigen mening over de politiek, zij het verschillend van elkaar. Voor de opdracht van informateur schuiven ze hun mening aan de kant.
Elke week wordt er een politicus uitgenodigd in hun huiskamer, wordt hem of haar een maaltijd voorgeschoteld en wordt er gepraat over de politieke impasse. Tijdens het gesprek wordt alles zorgvuldig opgenomen zodat belangrijke informatie niet verloren gaat.
Nadien wordt er per thema een informateursnota uitgeschreven. Net zoals de politieke Koninklijke Opdrachthouders. Het grote verschil? Bij Eric, Jurgen en Ken zijn er geen geheime nota’s, wel veel lekken.
Op hun website www.informateurs.be kun je de gesprekken nalezen. Kwamen al op diner bij de jonge informateurs: Pascal Smet, Guy Verhofstadt, Jean-Luc Dehaene, en andere politici.
(mw) - Bron: informateurs.be
10 juni 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Een vrouw die zelf beslissingen neemt, wordt al gauw een bitch genoemd. Hilde Crevits en Caroline Gennez over vrouwen aan de macht.
Slechts 15 procent van de Belgen vindt, wit- en groenboek ten spijt, dat de overheid zich voldoende inspant om langer werken aantrekkelijk te maken. De nieuwe federale regering staat nog heel wat werk te wachten in het eindeloopbaandebat. Maar kan ze dat wel?
We zijn het onderhand gewend en het land blijft zonder al te veel problemen draaien. Toch begint er hier en daar iets te kraken. Het federaal wetenschapsbeleid, bijvoorbeeld.
Een vierde van de werknemers houdt zijn politieke voorkeur angstvallig verborgen voor zijn collega’s. Waarom?
Uit onderzoek blijkt dat kantoormedewerkers die in een hybride model werken aanzienlijk kunnen besparen. Tot duizenden euro’s!
Van zorgkundige naar hoofdverpleegster: Ontdek de opleidingsmogelijkheden bij het Wit-Gele Kruis
Via een Cevora-opleiding en geslaagde stage bemachtigde Kader een vaste job in de bouwsector.
Verdien je genoeg? En wat kan je doen als je het gevoel hebt dat je loon niet marktconform is?
Wist je dat je tijdens je job een opleiding kunt volgen die deels/volledig door de overheid wordt vergoed? En dat je daar opleidingsverlof voor kunt inzetten?