Doet Facebook minder hard werken?
Geef toe, ook jij zit regelmatig stiekem op het werk te twitteren of facebooken. Toch? Maar is dat dan ten koste van jouw productiviteit?
Jongeren willen hun eigen apparatuur en applicaties gebruiken. Zelfs als het van de werkgevers niet mag, zoeken ze manieren om deze software toch op hun pc van het werk te installeren. Dat zegt onderzoek van Accenture.
Vooral sociaalnetwerksites zoals Facebook en LinkedIn worden gebruikt terwijl het eigenlijk van de baas niet mag. Zo’n 28 procent van de bevraagde jongeren waagt zich hieraan. Een op acht houdt zich bezig met online applicaties die de werkgever niet toestaat. Wanneer jongeren van oordeel zijn dat de aanwezige technologie niet aan hun wensen voldoet, gaan ze immers online op zoek naar alternatieve downloads, aldus de onderzoekers.
Ook over hun privacy op het web zijn werkende jongeren weinig bekommerd. Een op vier zegt dat ze vrijuit over zichzelf en hun vrienden schrijven. Een op zes ziet er geen graten in details over hun leven online te gooien.
(ks)
3 maart 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Geef toe, ook jij zit regelmatig stiekem op het werk te twitteren of facebooken. Toch? Maar is dat dan ten koste van jouw productiviteit?
Pikante computerbestanden kunnen je op kantoor zuur opbreken. Hoe voorkom je dat pottenkijkers je geheimpje ontdekken?
Check jij tijdens het werk ook elke 10 minuten je Facebook? Dan is hier de oplossing: 7 tools om niet afgeleid te geraken van je werk. Heel handig, zeker bij telewerk.
Deel jij je laatste nieuwtjes via Twitter of Facebook? Dan zit de kans er dik in dat je dat eigenlijk na je werkuren moet doen.
Bijna alle werkgevers nemen maatregelen om de energiekosten in te tomen. Sommige vragen zelfs aan hun medewerkers om zich warmer te kleden.
Het ziektebriefje van één dag is afgeschaft, maar niet altijd. Een woordje uitleg...
Omgaan met een chef die echt incompetent is, is niet evident. Met de juiste ingesteldheid en een aantal tips, kan je zelfs beter worden van zo'n baas.
Het zogenoemd cafetariaplan stelt je in staat om jaarlijks je loonpakket af te stemmen op je specifieke noden en behoeften.
Het merendeel van de Japanners gaan nooit met pensioen. Ze blijven gewoon werken zolang hun gezondheid het toelaat. Ook iets voor jou?