Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto
We vroegen Johan Gilbert (38) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
En ja, dat heeft Vincent Florizoone, chef-eigenaar van het Nieuwpoortse restaurant Grand Cabaret, goed begrepen. Nu het hoogseizoen aan de kust voor de deur staat, hoopt hij met een persoonlijke videoboodschap bekwaam keukenpersoneel te vinden voor zijn keuken.
“Ik wil op deze manier mijn oproep een persoonlijker cachet meegeven en jonge mensen laten kennismaken met de ambiance van onze zaak”, verduidelijkt Florizoone. “Facebook en YouTube worden door heel wat mensen bezocht, dus ik hoop snel geschikte en enthousiaste kandidaten te vinden.”
Wie zich geroepen voelt, kan zijn/haar kandidatuur sturen naar info@grandcabaret.be.
Ook sterrenchef Sergio Herman zoekt op dit moment trouwens energiek personeel via Facebook en Twitter voor zijn resto- & loungebar Pure C. Geïnteresseerden kunnen terecht op syrco@pure-c.nl of @restopurec (Twitter).
                           
Na zijn studies aan de hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge) startte Vincent Florizoone (°1979) zijn professionele loopbaan in het Brugse restaurant De Snippe. De echte klappen van de haute cuisine-zweep leerde hij kennen bij het driesterrenrestaurant Bruneau te Brussel. Na een tussenstop bij restaurant Michel in Groot-Bijgaarden trok de jonge West-Vlaming naar Italië om er aan de slag te gaan in het befaamde driesterrenrestaurant Don Alfonso 1890 in Sant’Agata aan de Golf van Napels.
In 2006 opende de toen 28-jarige chef zijn eigen zaak: ‘Petit Cabaret’ in Veurne. Een jaar later sleepte hij de ‘Trophée Champagne Jacquart Grand Prix de Belgique’ in de wacht. In 2008 beloonde het magazine Smaak hem met een “Smaakster’.
Sedert 2008 baat Vincent de Grand Cabaret te Nieuwpoort uit. Als jong keukengeweld combineert hij nieuwe keukentrends en -technieken met respect voor traditie en cultuur. In 2009 gaf Weekend Knack hem de prijs voor ‘fijnste inventieve gastronomie’. Zelf omschrijft Vincent zijn verrassende creaties als ‘trendy food’.
(kv)                            
9 mei 2011We vroegen Johan Gilbert (38) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Peter Goossens, chef-kok van het Hof van Cleve en jurylid van 'Mijn Restaurant' op VTM, verklapt aan Jobat zijn beroepsgeheim. Koken is een harde stiel ...
Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
De job van douanedeclarant blijkt moeilijk in te vullen. Hoe komt dat precies?
We vroegen aan Alice (42) uit Zwevezele hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt…
Ben jij iemand die in één ruk alles afwerkt, of heb je pauze nodig om beter te presteren? Feit is dat je niet zomaar pauze kan nemen wanneer je dat wil...
Soms zitten mensen niet op de juiste plaats. Een typisch voorbeeld daarvan is de baas die bovenaan de ladder staat, maar niet capabel is. Klinkt bekend?
De 120 medewerkers van ingenieurs- en architectenbureau Evolta delen één visie: meerwaarde creëren voor de eindgebruikers en hun omgeving. Om ervoor te zorgen dat de teams steeds voluit hun schouders onder de projecten kunnen zetten, heeft Evolta een eigen kijk op samenwerking.