Modehuis Prada ontslaat 'te vet, lelijk en oud' personeel
Wie niet de looks van een model heeft, zou bij Prada ook buiten de catwalk niet aan de bak komen. Dat beweert een retail manager van Prada Japan.
Is het fabeltje dat mooie mensen meer kans maken op een job waar? Daar ziet het althans naar uit. Een onderzoek van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en de Koninklijke Militaire School (KMS) toont aan dat knappe sollicitanten meer dan een streepje voor hebben.
De onderzoekers ondervroegen 549 Vlaamse selectieverantwoordelijken. Ze lieten hen enkele keren na elkaar hun favoriete sollicitant kiezen uit telkens drie sollicitatiedossiers. Ze stopten er telkens een foto van de sollicitant bij. “Uit ons onderzoek bleek dat jonge selectieverantwoordelijken inderdaad rekening houden met het aantrekkelijke uiterlijk van sollicitanten”, vertellen de onderzoekers.
Dat de selectieverantwoordelijken rekening houden met de aantrekkelijkheid van de sollicitant, heeft niets te maken met hun geslacht, wel met hun leeftijd. “Mannen kiezen niet per definitie voor mooie vrouwen, evenmin dat vrouwen voor knappe mannen kiezen”, aldus Ralf Caers.
“Wel is het zo dat jonge selectieverantwoordelijken rekening houden met het uiterlijk. Jonge mannen kiezen voor mooie vrouwen, jonge vrouwen voor mooie mannen.” Ook het feit dat ze later moeten samenwerken met de sollicitant heeft, verrassend genoeg, geen invloed in de keuze voor mooie sollicitanten. Sollicitanten letten dus beter op als ze, al dan niet gevraagd, een foto aan hun cv toevoegen.
20 mei 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Wie niet de looks van een model heeft, zou bij Prada ook buiten de catwalk niet aan de bak komen. Dat beweert een retail manager van Prada Japan.
Je cv kan er nog zo fantastisch uitzien, als je niet dezelfde professionaliteit uitstraalt, kan je sollicitatiegesprek wel eens snel afgelopen zijn.
Heb je een baas met de looks van Brad Pitt of Angelina Jolie? Super! Maar staat je hoofd dan wel nog naar werken?
De overgrote meerderheid van de jongeren vertoont symptomen van een burn-out, en niet elke werkgever speelt hier even goed op in...
Als Baanbrekende Werkgever zet ING in op twee speerpunten: duurzame mobiliteit en welzijn. Vandaag is welzijn – in al zijn facetten – meer dan ooit een prioriteit. Met het Vitality Boost-programma mikt ING op een positieve impact.
Af en toe van job veranderen kan je leven beter maken. Maar loont het wel de moeite om voortdurend te jobhoppen voor een hoger loon?
Een evaluatiegesprek hoeft niet noodzakelijk een noodzakelijk kwaad te zijn, want wanneer je het goed aanpakt, kan het jou best wel wat opleveren!
Jonathan werkt als burgerlijk ingenieur bij Sibelga: “Samenwerken voor onze en de volgende generaties Brusselaars, dat is wat ons verbindt”
De Belg is minder tevreden over zijn loonpakket, terwijl zijn loon en het aantal toegekende extralegale voordelen wel stelselmatig stijgen, zo blijkt...