Hoe word je een alfavrouw?
Alfavrouwen, dat zijn meer dominante vrouwen die een 'mannelijke' aanpak voorstaan, verdienen gemiddeld 4 procent meer dan hun 'passievere' collega's.
Een vrouwelijke juriste die ‘Cameron’ heet – wat ook voor mannen een voornaam is – heeft drie keer meer kans om op te klimmen tot rechter dan een collega die bijvoorbeeld de erg vrouwelijke naam ‘Sue’ heeft.
Dat staat te lezen in een studie van econoom Bentley Coffey van de Clemson University in South Carolina. “Ondanks het feit dat meer dan de helft van de afgestudeerden in rechtenopleidingen de laatste 15 jaar vrouwen zijn, blijft de rechtspraak gedomineerd door mannen. Men kan dus vermoeden dat het een voordeel is om er mannelijk voor te komen.”
Zijn onderzoek bevestigt dat vermoeden. Juristen, cliënten en wetgevers voelen zich meer op hun gemak bij een vrouw die ‘George’ heet dan bij iemand met de naam ‘Barbara’. In het ‘good old boys network’, dat nog steeds erg leeft in het gerechtelijke wereldje, voelt een vrouw met een mannelijke naam zich meer als een van de mannen.
4 november 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Alfavrouwen, dat zijn meer dominante vrouwen die een 'mannelijke' aanpak voorstaan, verdienen gemiddeld 4 procent meer dan hun 'passievere' collega's.
Eveline Hoorens, ook bekend als mevrouw Panamarenko, heeft een missie: de traditie van het familiebedrijf niet verloren laten gaan.
Vrouwen met haar op hun tanden verdienen gemiddeld 4 procent meer dan vrouwen die 'gewoon' hun werk doen.
Hoe belangrijk zijn presentaties om aan de top te komen? Die vraag legde Sylvie Verleye voor aan dertig Belgische topvrouwen. Het resultaat kan je lezen in haar boek Stilte, ik Spreek!, dat in november wordt voorgesteld op de Boekenbeurs.
Wanneer kan je een beroep doen op de arbeidsongevallenverzekering en welke situaties vallen er niet onder? We lijsten enkele belangrijke weetjes op!
Inge is thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis: “We kunnen ons voor 100 procent op de zorg focussen”
Er zijn een paar duidelijke regels. Wie komt in aanmerking en waar mag je vrijwilligerswerk doen?
Als jobstudent werken... kan dat zomaar? Zijn er voorwaarden? En hoeveel word je betaald? Op al deze (en op nog veel meer) vragen, geven we een antwoord!
Met 24% deeltijds werkenden komt deeltijds werk in België vaker voor dan in de meeste andere EU-landen...