20 manieren om je roeping te vinden
Weet je na jaren zoeken nog steeds niet wat je wil en waar je carrière naartoe gaat? Dan komen deze 20 tips om je roeping te vinden wellicht handig van pas!
Ook het omgekeerde kan waar zijn, je bent perfect gelukkig en weet wat je wil, maar slaagt er maar niet in om de job in de wacht te slepen die je voor ogen had. Er blijken bijvoorbeeld meer kandidaten te zijn voor het aantal jobs dat jouw sector te bieden heeft.
Dan is het een optie om een andere carrière te overwegen. Je hoeft hiervoor zelfs niet terug te keren naar de schoolbanken. Je kan je vaardigheden en passies vertalen in een andere job, waarvan je misschien zelfs het bestaan niet afwist.
Er is een reden waarom je destijds voor een bepaalde opleiding en carrière gekozen hebt. Achterhaal wat jou juist in die richting dreef. Gevonden? Brainstorm dan over alle andere jobs die gelijkaardige vaardigheden en passies vereisen.
Je weet nu wat je wél leuk vindt aan je baan. Maar het helpt ook om te identificeren wat minder aantrekkelijk is aan de job of sector. Het is niet makkelijk te aanvaarden dat een job waar je zo zeker van was, toch zijn gebreken heeft. Realistisch zijn over de minder aangename kanten van je carrière, bijvoorbeeld de hoge stress en lange uren, kan je zeker helpen bij de aanvaarding dat het tijd wordt om verder te gaan.
Het staat vast, je wil iets anders. Nu je weet wat je (minder) leuk vindt aan je huidige carrière, wordt het tijd om uit te kijken naar iets anders. Onthoud, je bent echt niet de enige in deze situatie. Veel ex-klasgenoten of vrienden hebben wellicht hetzelfde gevoel en vinden het moeilijk om een baan te vinden die volledig strookt met hun verwachtingen.
Nu is het perfecte moment om eens te kijken waar je voormalige klasgenoten mee bezig zijn. Facebook en LinkedIn kunnen hier uiteraard bij helpen, maar ook face-to-face contact kan je ogen openen. Gebruik hen als een inspiratie en hulpmiddel om te beslissen waar je naartoe wil. Wie weet kunnen ze je wel met de juiste mensen in contact brengen.
Geen vaste baan hebben is ontzettend stresserend, en het is nog stresserender als je niet eens weet waar je naar op zoek bent. Probeer het toch als een kans te zien om je te concentreren op iets wat je altijd al wilde doen, maar geen tijd voor had. Zoek bijvoorbeeld een leuke stage of vrijwilligerswerk in een sector die je altijd al intrigeerde.
Het kan ontmoedigend zijn wanneer je beseft dat je de verkeerde carrière hebt gekozen. Maar dat alles niet helemaal volgens plan verloopt, betekent niet dat je je rug moet keren naar je passie en een hele andere richting uit moet gaan. Door bovenstaande tips te volgen kan je misschien je carrière omleiden naar een nieuwe bestemming.
(nm) - Bron: Blog.brazencareerist.com
25 oktober 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Weet je na jaren zoeken nog steeds niet wat je wil en waar je carrière naartoe gaat? Dan komen deze 20 tips om je roeping te vinden wellicht handig van pas!
Mark Zuckerberg is het bewijs dat je met een fantastisch idee stinkend rijk kan worden. Maar niet iedereen springt op het juiste moment op de juiste trein …
De gemiddelde man heeft vaker spijt over gemiste carrièrekansen dan een vrouw. Vrouwen hebben vooral spijt over verkeerde keuzes op relationeel gebied.
Draag je graag zwart? Denk dan best twee keer na vooraleer je je naar je werk begeeft. Misschien kom je bij je collega's dan wel lui over ...
We vroegen een 23-jarige verhuizer naar zijn jobinhoud en hoeveel hij daarmee maandelijks verdient...
Eléonore en Louise vertellen over het Young Graduate traject bij Beobank: “Het is perfect voor wie goesting heeft om nieuwe dingen te proberen.”
Een welzijnsbeleid opstellen en uitrollen en elke medewerker erbij betrekken: dat is het opzet van stad Harelbeke.
Het is niet altijd makkelijk om een fout eerlijk toe te geven. Toch is het belangrijk om wel degelijk open kaart te spelen...
Tot 31 mei geven meer dan 100 jonge medewerkers van chemie- en life sciencesbedrijven gastlessen. Zij doen dat in de eerste graad van het middelbaar onderwijs.