Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1044

Volgende
Volgend artikel:

Wat kost faalangst en hoe kan je het overwinnen?

Is werken bij Google echt zo leuk als het lijkt?

Werken bij Google
Jaarlijks hopen maar liefst één tot twee miljoen mensen op een job bij techgigant Google in de Verenigde Staten. Helemaal niet zo gek, als je weet dat het bedrijf vaak als een van de beste werkplekken ter wereld wordt bestempeld. Maar is dat wel zo?

Google geeft je alles wat je je maar kunt wensen. Zo krijg je als werknemer een ziekteverzekering op kosten van het bedrijf en loopt de campus vol artsen en verpleegkundigen. Heb je een griepje? Gewoon naar kantoor gaan en je krijgt de beste zorgen.

Goede zorg

Krijg je een kind? Dan krijg je – althans in de Verenigde Staten – méér betaald verlof dan in de meeste andere landen. Kersverse mama’s mogen 22 weken bij hun pasgeboren spruit blijven, de papa’s 18 weken. Bovendien krijgen ze nog eens een bonus van 500 dollar (omgerekend zo’n 421 euro), die ze mogen besteden aan een activiteit om tijd met hun klein wonder door te brengen. Als het verlof erop zit, kunnen ze hun kind gewoon mee naar het werk nemen. De campus telt maar liefst vier kinderopvangcentra.

Google gaat zelfs nog een stap verder. Als een werknemer sterft, steunt Google de achterblijvers. De partner krijgt elk jaar een cheque, goed voor vijftig procent van het salaris. En dat voor tien jaar lang. De kinderen krijgen elke maand duizend dollar (843 euro) op hun rekening gestort, tot hun 19de verjaardag. Studeren ze voltijds? Dan worden ze tot hun 23ste financieel ondersteund.

Een heuse speeltuin

Het gemiddelde jaarloon van een Google-werknemer? 112.000 dollar, oftewel 94.392 euro. En dat terwijl je twintig procent van je uren mag besteden aan passieprojecten. De techgigant zet sterk in op innovatie, en geeft zijn werknemers de kans om zich te blijven bijscholen, op kosten van de zaak natuurlijk. Dat loont, want applicaties zoals Google News, Google Alerts en Google Maps Street View zijn geboren uit die passieprojecten.

En dat is nog niet alles. Als je een virtuele rondleiding in het Googlecomplex volgt, lijkt het een heus speelparadijs voor volwassenen met ruimtes om te gamen, glijbanen en slaapplekken om ’s middags een powernap te doen. Tel daar nog eens het gratis eten en de kooklessen bij, en je hebt zowat alles wat je je maar kunt wensen.

Thuis is waar Google is

Google heeft letterlijk aan alles gedacht: ’s morgens kun je gratis ontbijten, heb je tandpijn ga je snel even naar de campustandarts en ben je aan een nieuwe look toe, passeer je snel even de campuskapper. Hoe mooi het ook allemaal klinkt, als je bij Google werkt, moet je opofferingen maken. Je hele leven speelt zich af in het Googlecomplex, wat misschien niet ideaal is voor je sociale contact. Bovendien heb je maar 15 échte verlofdagen, wat ook niet bijster veel is.

Kortom: de scheidingslijn tussen werk en privé is bij de techgigant flinterdun. Ontbijten, lunchen en dineren doe je met je collega’s, terwijl je kleding van Google zelf draagt en Google-mails verstuurt op je Google-telefoon. Iets voor jou? Dan weet je waar je moet solliciteren. Let wel, uit onderzoek blijkt dat het moeilijker is om bij Google aangeworven te worden dan bij Harvard University!

Lees ook… De 7 moeilijkste sollicitatievragen ooit ... bij Google

(dt) - Bron: Manners

4 september 2020
Anderen bekeken ook