Koning Filip is (bijna) best betaalde staatshoofd
Onze koning zou niet slecht verdienen. Wie gaat er hem voor als best verdienende royal en hoeveel kosten die gekroonde hoofden ons eigenlijk?
Is het over en uit voor de 3 vastgoedvennootschappen van Prins Laurent? Een tijdje geleden kwam aan het licht dat de broer van Koning Filip zijn belangrijkste immo van de hand deed.
Het was KBC die de opdracht gaf als belangrijkste geldschieter van de panden. Maar brengen de gebouwen in de Europese wijk wel genoeg op om de bankschelden te dekken. Rec Arlon 67 en Cerbux Invest zouden zo’n 5,3 miljoen euro schulden gemaakt hebben en Compagnie des Eoliennes staat zo’n 35.000 euro in het rood.
Compagnie des Eoliennes bezit Villa Sofia op het eiland Panarea vlakbij Sicilië. Het gebouw staat ondertussen 12 jaar leeg en is er slecht aan toe. De villa is zo in verval dat het niet meer waard zou zijn dan de grondwaarde.
Maar ook dichter bij huis loopt het mis. De Antwerpse dierenkliniek voor minderbedeelden ziet ook tegen een sluiting aan. Stichting Prins Laurent vond geen oplossing voor de huisvesting van de kliniek. De stichting houdt zich vooral bezig met dierenwelzijn, maar zit financieel nu dus in zak en as.
De vennootschappen brengen niet genoeg op. Maar er is misschien toch nog hoop. De prins heeft nog een miljardenclaim lopen tegen de Libische regering na een mislukt irrigatieproject dat de Libische woestijn zou herbebossen. Alleen is er in Libië momenteel geen rechtsstaat die aansprakelijk kan worden gesteld voor de aanklacht.
(sjv) – Bron: derijkstebelgen.be
24 augustus 2018Onze koning zou niet slecht verdienen. Wie gaat er hem voor als best verdienende royal en hoeveel kosten die gekroonde hoofden ons eigenlijk?
Wat als je ontdekt dat je collega een bijzonder hoofdberoep heeft? Onlangs lekte uit dat deze koning meer tijd in zijn bijberoep investeert dan gedacht.
Een positieve referentie van een vroegere baas of mentor is altijd een plus op een cv. Zo waarschijnlijk ook van de koningin van je land...
De tijd dat de adel het geld door de ramen kon smijten, is al lang voorbij. Want ook in de uitkeringen die de koningshuizen krijgen, heeft de economische crisis lelijk huis gehouden.
Stress op het werk gaat al te vaak hand in hand met rampzalige eetgewoonten met nog meer vermoeidheid, en waarschijnlijk ook overgewicht, tot gevolg.
De meeste ingenieurs verdienen goed hun brood. Natuurlijk zijn er flinke verschillen naargelang de plaats van tewerkstelling, het aantal jaren ervaring enz...
Technostress is een absolute boosdoener op veel werkvloeren voor werkgevers en -nemers die niet weten hoe ze ermee moeten omgaan...
Complimentjes over het werk motiveren en zorgen ervoor dat we ons meer gewaardeerd voelen. Toch hoort een kwart van de werknemers ze nooit.
Naar je werkgever stappen en om loonopslag vragen, is niet evident. Geen wonder dat 6 op de 10 Belgen het nog nooit heeft aangedurfd...