Zijn kantoren klaar voor het hybride werken?
Organisaties zien hun werknemers na twee coronajaren graag weer meer afzakken naar kantoor. Maar daar lijken ze niet altijd even vlot in te slagen.
Bedrijven die volop inzetten op telewerk: ze bestaan. Zo kondigde het Amerikaanse internetplatform Yelp onlangs aan niet langer hybride te werken maar 100% van thuis uit. Alleen het hoofdkantoor in San Francisco en een lokale, fysieke hub in Phoenix (Arizona) werden behouden.
Reden voor deze overstap: telewerk zou werknemers gelukkiger en productiever maken, er is minder tijdverlies door woon-werkverkeer én het creëert een grotere zoekregio voor geschikt talent nu fysieke afstand geen rol meer speelt. Ook andere bedrijven zoals Airbnb en Spotify hebben al aangekondigd dat ze hun aantal thuiswerkdagen willen verdubbelen.
Lees ook: Thuiswerken op een productieve én gezonde manier
Betekent dit het begin van het einde van hybride werken? Niet noodzakelijk, hybride werken is nog altijd populair, al ontdekken we steeds vaker de nadelen hiervan. Complexe werkroosters waar niemand echt gelukkig van wordt, verplichte aanwezigheden op kantoor om van daaruit … een online meeting te hebben met je thuiswerkende collega’s, het gebrek aan een vaste werkplek op kantoor aangezien jouw werkplek door het hele personeelsbestand gebruikt wordt…
Ontdek: Waarom is hybride werken zo vermoeiend?
De overstap naar maximaal thuiswerk mag dan vooral interessant zijn voor bedrijven die door de aard van hun activiteit hun personeel perfect van thuis uit kunnen laten werken, ook andere bedrijven kunnen het aantal thuiswerkdagen efficiënt maximaliseren.
De coronacrisis heeft ons alvast geleerd dat telewerkers in de meeste gevallen thuis minstens even productief zijn dan op locatie. Bovendien zorgt telewerken vaak voor een betere werk-privébalans en dat is een levensstijl die heel wat werknemers niet snel meer willen inruilen.
Is jouw werk-privéleven in balans? Doe de test!
Of hybride werken binnenkort voltooid verleden tijd is, is koffiedik kijken. Voor heel wat werknemers en werkgevers werkt dit systeem perfect. Toch kan de overstap naar volledig thuiswerken ook voor hen een win-winsituatie zijn. Wat verkies jij?
CHECK: Zijn kantoren klaar voor het hybride werken?
(fd)
12 september 2022Organisaties zien hun werknemers na twee coronajaren graag weer meer afzakken naar kantoor. Maar daar lijken ze niet altijd even vlot in te slagen.
Wie meer tijd op kantoor besteedt, wordt sneller bij zaken betrokken. Dat schept meer kansen om te stijgen op de carrièreladder...
Op het werk kan een bureau er door het plaatsen van persoonlijke spullen redelijk “huiselijk” uitzien. Onnodige rommel of een slimme zet?
Door het hybride werken komen werknemers structureel minder naar kantoor.
Na de pandemie kregen veel kantoren een andere functie waarbij interactie centraal staat. Is jouw kantoor aangepast aan de nieuwe realiteit?
We wisselen thuis- en kantoorwerk af, passen ons aan de geldende situatie aan en zijn uiterst flexibel. Corona heeft nog steeds een grote impact op ons werk...
Recente onderzoeken tonen aan dat hybride werken een positieve impact heeft op de portemonnee, de productiviteit én het milieu!
Covid-19 zou onze manier van werken grondig veranderen, dachten we… Maar klopt dat wel? Hoe zal werken in de toekomst er écht uitzien?
Thuiswerken is voor ouders vaak geen gemakkelijke opgave. Werken met kinderen in de buurt heeft nu eenmaal voor- én nadelen...