Innovatieve cases moeten werk in zorg opwaarderen
Vorige week vond overal in Vlaanderen de Dag van Zorg plaats. Er werd in veel instellingen stilgestaan bij de personeelsproblematiek.
Intesa is actief in de zorgsector en richt zich specifiek tot mensen met een beperking. "Een aantal cliënten hebben een heel lichte mentale handicap, terwijl anderen zware fysieke beperkingen moeten dragen", legt Dieter Tuybens uit. "De zorgverlening die we bieden is dan ook heel divers."
Intesa heeft woonzorgcentra en dagcentra in Borgloon, Sint-Truiden, Hasselt en Herk-de-Stad. Daarnaast wordt er ook zorg aan huis geboden. "In totaal telt onze organisatie 15 locaties waar onze cliënten worden verdeeld in kleine leefgroepen. We kiezen voor die formule omdat we sterk geloven in zorg die heel dicht bij de cliënt staat. Nauw en direct contact tussen de zorgbehoevenden en onze medewerkers is van cruciaal belang. Dat is meteen ook een belangrijke reden waarom onze collega's voor Intesa kiezen.”
Er zijn nog een aantal kenmerken waarover de ideale Intesa-medewerker beschikt. "Onze mensen kunnen zowel zelfstandig werken als in teamverband goed functioneren", aldus nog de algemeen directeur. "In de leefgroepen moet je je mannetje kunnen staan. Proactief zijn, de handen uit de mouwen steken, verantwoordelijkheid nemen... Je moet best wel tegen een stootje kunnen, want soms sta je er alleen voor. Aan de andere kant maak je deel uit van een hecht team, waarin iedereen vanuit zijn eigen competenties, samenwerkt om de beste, maatgerichte zorg voor iedere cliënt te bieden. Daarbij kunnen we ook rekenen op een sterk zorgondersteunend team, dat zich volgens dezelfde normen en waarden inzet voor Intesa."
Andere redenen voor de tevredenheid van de Intesa-medewerkers zijn het mooie loonpakket, de korte afstanden tot de werkplek en de kansen op persoonlijke ontwikkeling door opleidingen. "Wie dat alles weet te waarderen, moet zeker onze vacatures bestuderen, want we hebben altijd plaats voor steengoede opvoerders, begeleiders, orthopedagogen, ergotherapeuten en nog vele andere functies", besluit Dieter Tuybens.
(kme)
7 juni 2018Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Vorige week vond overal in Vlaanderen de Dag van Zorg plaats. Er werd in veel instellingen stilgestaan bij de personeelsproblematiek.
Vlaanderen telt een half miljoen arbeidsgehandicapten: personen met een lichte of zware, fysieke of geestelijke stoornis die het hen moeilijk tot onmogelijk maakt werk te vinden en te houden.
Ondanks een aandoening die hem het spreken en bewegen bemoeilijkt, blijft Philip Camerier keihard werken als manager van een ingenieursteam van Q8...
Tijd vrij nemen op het werk om te zorgen voor je gehandicapt kind wordt gemakkelijker. Je kan tijdelijk stoppen of minder werken gedurende 51 maanden.
Je kunt tevreden zijn over je werk, maar nog beter is het om engagement en passie te tonen in je job. Al heeft de medaille twee kanten.
Geen enkele organisatie is zo nauw betrokken bij de Vlaamse landbouwsector als Boerenbond. “We maken op heel wat vlakken het verschil”
Maar liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp maken dagelijks het verschil om klanten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.
Wanneer je afstudeert, ben je helemaal klaar voor de arbeidsmarkt. Maar hoe blinkt jouw cv uit tussen de vele andere?
Ontdek hoe je een inclusieve werkplek creëert waar iedereen zich welkom voelt, ongeacht hun seksuele oriëntatie. Wij geven je de essentials mee.