Geschenken geven en ontvangen: wat zijn de etiquetteregels?
Bestaan er regels bij het geven en ontvangen van presentjes? We staken ons licht op bij etiquettespecialist Kevin Strubbe.
Als het over het aantal geschenken gaat, dan is het een gelijkspel: gemiddeld kreeg zowel een Nederlandse als Belgische werknemer 1,8 geschenken. Bedienden krijgen vaker een cadeau van hun werkgever dan arbeiders. Dat alles blijkt uit een onderzoek van InSites Consulting bij telkens duizend Belgen en Nederlanders, in opdracht van Kadonation.
Kerst en Nieuwjaar blijken in beide landen het uitgesproken moment voor werkgevers om iets te schenken. Andere cadeaumomenten in ons land zijn Sinterklaas, bij een uitzonderlijke prestatie en met Pasen. Opvallend is dat bij kleine ondernemingen in België de verjaardag een topdriemoment wordt waarop de werknemer een cadeau krijgt.
Wat krijg je? Voor momenten als Sinterklaas en Pasen is dat in ons land vooral voeding. Bij belangrijke momenten in het leven van de medewerker – zoals een geboorte, adoptie of huwelijk – wordt het vaakst cash of een fysiek cadeau gegeven. Cadeaubonnen duiken over het hele jaar wel op en vooral bij een verjaardag, anciënniteit én het aanbrengen van een nieuwe collega.
7 juli 2021Bestaan er regels bij het geven en ontvangen van presentjes? We staken ons licht op bij etiquettespecialist Kevin Strubbe.
December en januari zijn de feestmaanden bij uitstek. 44% van de werkgevers heeft het budget voor cadeaus en eindejaarsreceptie echter verminderd.
Paraat staan tijdens de feestdagen: die eer laten veel collega’s liever aan zich voorbijgaan. Toch werken andere mensen wél. Hierover 4 fundamentele vragen ...
Het Amerikaanse bedrijf BenShot gaf elke werknemer een wapen naar keuze...
Niet alleen de brave kinderen in ons land, ook heel wat werknemers werden vandaag verrast door een pakje van Sinterklaas. Zo kreeg bijna de helft (45 procent) een Sinterklaasgeschenk van zijn werkgever.
Wie tegenwoordig als werknemer op zoek is naar een andere job ziet door de krapte op de arbeidsmarkt vaak heel wat interessante mogelijkheden...
De Belg is minder tevreden over zijn loonpakket, terwijl zijn loon en het aantal toegekende extralegale voordelen wel stelselmatig stijgen, zo blijkt...
Een jaar na het ‘recht op deconnectie’ worden nog 6 op de 10 Vlamingen buiten de werkuren gecontacteerd door hun leidinggevende...
Denk je aan een nieuwe job, maar ben je er een tijdje uit geweest? Initiatieven zoals werkplekleren kunnen dienen als springplank naar een job.