Verbeter de wereld, begin met je bedrijf
Elke stap maakt een verschil. De wereld (een beetje) beter maken, kun je even goed doen met je bedrijf of je collega’s.
En hoe ziet Quinten de invulling van z’n nieuwe functie als sustainability & innovation manager bij Arvesta? “Arvesta heeft vandaag al heel wat interessante projecten rond duurzaamheid in huis. Hoe kunnen we die extra wind in de zeilen geven? En tegelijkertijd nieuwe, innovatieve opportuniteiten identificeren waarmee we onze koers naar duurzaamheid nog meer kracht kunnen bijzetten? Dat is voor mij de essentie van m’n missie. Wist je dat wij een veevoeder verdelen waarmee we de methaanuitstoot van vleesvee tot 30 procent kunnen verminderen? Als alle vlees- en melkvee dit voeder zou eten, halen we het equivalent van 130.000 auto’s minder op de weg.”
Hoe denkt Quinten als sustainability & innovation manager te slagen? “Door partnerships met de verschillende spelers binnen een waardeketen te ontwikkelen. Zodat ons duurzaamheidsverhaal zowel voor de melkveehouder, de melkerij, het melkverwerkend bedrijf als de eindconsument een meerwaarde oplevert. Eigenlijk zou een functietitel als sustainability, innovation & partnership manager niet misstaan (lacht).”
Quinten vertelt enthousiast over de duurzaamheidscharters die Arvesta, samen met de voedingsbedrijven, ontwikkelde. “Op basis van zo’n charter engageren we de landbouwer en voedingsindustrie om gewassen nog duurzamer te produceren. Dat houdt tal van zaken in. Zoals respect voor biodiversiteit, een groene rand voor bijen, een faire prijs voor de boeren en niet te vergeten, een kwalitatief en duurzaam eindproduct voor de consument.”
Of Quinten weet waar z’n passie voor duurzaamheid ontstond? “Ik heb altijd een groot respect voor de natuur gehad. Als kleine jongen kon ik het niet hebben dat mensen afval lieten slingeren. Als student stelde ik een paper samen over duurzame ontwikkeling in Afrika. Ik werk gewoon graag mee om een mooiere wereld te bouwen.” Maar hoe pas je deze duurzaamheidsprincipes toe in je persoonlijke leven? “Ik ga zorgvuldig om met afval, sorteer netjes en eet regelmatig vegetarisch. Maar even belangrijk, ik ben niet fanatiek. Duurzaam leven mag niet als een keurslijf voelen. Het is pas als mensen zelf inzien dat het gewenste gedrag ook voor hen voordelen biedt, dat je een diepgaande verandering tot stand brengt.”
(Nathalie Dirix) - Bron: Go for happy Magazine
29 april 2021Elke stap maakt een verschil. De wereld (een beetje) beter maken, kun je even goed doen met je bedrijf of je collega’s.
In augustus 2016 werd bij Petra Mertens borstkanker vastgesteld. Na een heelkundige ingreep en een intensieve behandeling keerde ze in oktober 2017 terug naar haar job bij Arvesta...
Arvesta ontwikkelde een specifiek programma om young graduates een vlotte start te geven. Annelien Van Gorp volgt het programma als eerste.
De horecasector is continu in beweging. Het is een bikkelharde wereld met een torenhoge concurrentie. Een goede barman of barvrouw is voor veel bars, restaurants en hotels een sleutelfiguur.
We zetten graag iemand in de kijker met een job die (bijna) niemand kent. Deze keer is dat Annie Vermeire, hoofd productontwikkeling bij AVEVE Bloem.
Tom Waes is niet meer weg te denken van het tv-scherm, maar wat kan jij van hem leren voor jouw carrière?
Audrey en Tibby werken als administratief assistent bij de Rechterlijke Orde: een sociale job met een grote maatschappelijke impact
Stel: er ligt een nieuwe uitdaging op je te wachten. Je dient je ontslag in, maar dan opeens krijg je van je werkgever een tegenbod. Wat doe je in dat geval?
Kan je bij warm weer deze zomer met een korte broek naar kantoor?