Checklist: is jouw werkgever bekommerd om jouw welzijn?
Gezonde en gelukkige medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal voor een organisatie. Ziehier de pijlers voor een proactief wellbeingbeleid.
Enerzijds is er de HR Barometer, een onderzoek van Hudson en Vlerick Business School, bij de HR-verantwoordelijken van de Bel 20-bedrijven en de tweehonderd grootste Belgische werkgevers in termen van aantal werknemers. 104 organisaties namen deel aan de studie.
Well-being krijgt bij hen (voor het eerst) de hoogste prioriteit, gevolgd door nieuwe manieren van werken en digitale transformatie.
Checklist: Is jouw werkgever bekommerd om jouw welzijn?
Ook kleine bedrijven zien de trend, blijkt uit een rondvraag van Securex en Profacts bij vijfhonderd kmo’s. Hierin scoort welzijn (veiligheid en mentale en fysieke gezondheid) hoger dan rekrutering en hoger dan de algemene prestaties van het bedrijf.
In een derde, eerder uitgevoerde, studie van de UGent bij 3.500 Vlamingen eindigt welzijn eveneens bovenaan. Het voert de lijst van thema’s aan die Vlamingen vooropstellen als het om hun werk gaat. 90 procent van de respondenten vindt welzijn belangrijk, belangrijker zelfs dan pensioenen en werkbaar werk.
Ben jij nog blij met je huidige job? Doe de test!
(William Visterin)
9 juli 2021Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Gezonde en gelukkige medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal voor een organisatie. Ziehier de pijlers voor een proactief wellbeingbeleid.
Onze smartphone is onze metgezel. We staan ermee op. En gaan ermee slapen. Het toestel is erg nuttig … maar gijzelt ons ook.
De coronacrisis heeft een grote impact op ons werk en welzijn. In het postcoronatijdperk staan deze vijf basics centraal.
Welzijn op het werk gaat over heel wat. Bright Plus vertaalde het in een allround high five-beleid.
Met 26.000 medewerkers is bpost een toegankelijke werkgever voor héél diverse profielen.
Wil je je goed voelen in je job? Dan speelt je manager of chef daar een belangrijke rol in.
We stelden de vraag aan Stephanie De Wulf en Jessy Van Dousselaere van de Vlaamse Overheid.
Louisa en Silke werken bij FOD Financiën: “Er is hier oog voor wat je graag doet en waar je goed in bent”
De drie M’s op de werkvloer: menstruatie, moederschap en menopauze. Het blijven gespreksonderwerpen die de taboesfeer niet ontgroeien. Hoe komt dat?