7 beroepen waar vrouwen (sinds kort) de baas zijn
Vrouwen in topfuncties blijven een uitzondering. Toch zijn er ook vrouwen die doorgroeien naar (goedbetaalde) kaderfuncties. In welke sectoren vooral?
42.000 euro, dat is alvast de uitkomst na een optelling van de lonen van een huishoudster, babysit en privéleraar: de verschillende rollen die een huismoeder dagelijks voor haar rekening neemt. Taken die heel wat werk in beslag nemen en goed zijn voor een werkdag van gemiddeld tien uur, ofwel 70 uren per week.
Moeders verzetten dus heel wat werk en krijgen hiervoor vaak niet eens de nodige erkenning. Nochtans offeren ze veel op. Zo slaapt één op de drie moeders minder dan zes uur per nacht. En heeft een opvallend groot aantal (83 procent) minder dan een uur per dag om tijd voor zichzelf te maken.
Gelukkig worden ze er niet van: slechts één op de zes is tevreden met haar leven. Het leven over een andere boeg gooien? Zo drastisch moet het nu ook weer niet. Met een extra uurtje ‘me-time’ zouden vrouwen al heel wat gelukkiger zijn!
(mw)                              
26 juli 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Vrouwen in topfuncties blijven een uitzondering. Toch zijn er ook vrouwen die doorgroeien naar (goedbetaalde) kaderfuncties. In welke sectoren vooral?
De discussie over gelijke arbeidskansen voor mannen en vrouwen is continu aan de gang. Toch blijven vrouwen denken dat mannen meestal een streepje voor hebben.
Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes maakte een overzicht van de machtigste mama's van het moment.
Volgens de wet moeten mannen en vrouwen gelijk beloond worden voor hetzelfde werk. In de praktijk krijgen vrouwen echter dikwijls beduidend minder.
Jobat vroeg poetsvrouw Anouk Mareel (35) uit Antwerpen hoeveel zij netto per maand verdient. Haar loon?
De werkende Belg gaat er qua loon en toegekende extralegale voordelen flink op vooruit. Een doorsnee Belg verdient 3.800 euro bruto per maand.
De mogelijkheid om vanop afstand te kunnen werken is vaak een doorslaggevende factor tijdens sollicitatiegesprekken. Ontdek hier de redenen.
Als werknemer krijg je sowieso te maken met een baas. Het goede nieuws is dat de rol van de baas er in de toekomst wellicht iets anders zal uitzien.
'Je hebt tegenwoordig geen diploma meer nodig om aan een goede job te geraken'. Je hoort het wel vaker. Maar klopt deze stelling ook?