Ook jongeren voelen de crisis
Ook jongeren voelen de economische crisis. Ze krijgen namelijk minder geld van hun ouders en moeten bijgevolg extra werken naast hun opleiding.
Het strategisch adviesbureau Britain Thinks organiseerde in drie Engelse steden (Londen, Coventry en Leeds) een aantal focusgroepen en interviews bij 649 jonge mensen tussen 14 en 18 jaar oud en hun ouders.
Uit deze studie blijkt volgens Deborah Mattinson, medeoprichter van Britain Thinks, dat ondanks wat mensen denken, de huidige generatie tieners niet vastberaden is om popster of voetballer te worden. "Beroemd zijn, op televisie komen en merkkledij dragen wordt door bijna iedereen in de survey compleet afgewezen", aldus Mattinson.
De jonge respondenten gaven aan er geen problemen mee te hebben om hard te werken. Zo beweert twee derde liever te gaan werken dan een uitkering te ontvangen, zelfs wanneer hun toekomstige job minder geld zou opleveren. 78 procent zegt nog steeds te zullen doorwerken, ook wanneer men al rijk genoeg is om dit niet te moeten doen. Bovendien bleek voor 70 procent van de ondervraagden 'een job te hebben die ze graag doen' het belangrijkste doel voor de toekomst.
Dit bleek zelfs belangrijker dan een universiteitsdiploma behalen (35 procent) en een eigen huis bezitten (29 procent). Ondanks het huidige economische klimaat verwacht niemand van de ondervraagde tieners in de toekomst werkloos te zijn. Iets minder dan de helft (45 procent) denkt wel dat kunnen leven en werken in het buitenland hun kans op een 'droomleven' zal doen toenemen.
(nm) – Bron: Warc.com
30 juli 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Ook jongeren voelen de economische crisis. Ze krijgen namelijk minder geld van hun ouders en moeten bijgevolg extra werken naast hun opleiding.
Jonge werknemers hebben meer kans om ziek te worden en ongevallen te krijgen dan oudere werknemers. Ook de kans op een burn-out ligt opvallend hoger.
Opslag of promotie krijgen is nooit gemakkelijk, en zeker niet in crisistijd. Het is iets dat jij wil, en je baas (meestal) niet. Hoe lukt het wel?
We zijn tegenwoordig allemaal constant bereikbaar of online, zowel privé als voor onze job. Dat brengt de nodige stress met zich mee, behalve voor jongeren.
Jonge professionals willen tijdens hun werk sociale media, hun mobiele toestellen en internet kunnen gebruiken. Dit is zelfs belangrijker dan het salaris.
Bij laagopgeleide jongeren is het aantal burn-outs verdubbeld. Maar liefst een op de zes jonge laagopgeleiden met een job heeft burn-outklachten.
Onderwijsspecialist Tony Wagner (Harvard) beweert dat het onderwijs vandaag amper vaardigheden aanleert die het belangrijkst zijn op de arbeidsmarkt.
Een op de drie jongeren tussen de 15 en 25 jaar vindt een zorgberoep aantrekkelijk. Dat blijkt uit een enquête naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Is het imago van de zorgsector aan het bijdraaien?
Denk jij soms dat je een gevaarlijke job hebt? Aan elk beroep zijn risico's verbonden. Maar haal jij ook de lijst van 20 meest gevaarlijke jobs ter wereld?