Coworking spaces: werken op café, zonder schuldgevoel
Is het een café? Een kantoor? Nee, het is Bar d’Office: een plek – mét wifi, printer en vergaderruimte – waar iedereen naar believen kan komen werken.
Meer dan 26.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen werkten mee aan de wereldwijde studie van Regus. Hoewel werken in een horecagelegenheid vandaag helemaal ‘in’ is bij vooraanstaande zakenmensen wijst de studie uit dat dit toch niet de ideale plaats is om te werken.
Onvoldoende veiligheid voor eigendommen (76 procent), een gebrek aan privacy (74 procent) en lawaaierige cafébezoekers (72 procent) maken de top drie uit van ergernissen die Belgische werknemers ondervinden wanneer ze vanuit een horecagelegenheid werken. Daarnaast ergert 66 procent zich aan het achtergrondlawaai en staat volgens 63 procent de trage en onbetrouwbare internetverbinding de productiviteit in de weg.
Ondanks dat de ondervraagden duidelijk aangeven dat het ontzettend handig is om in een café wat mails te versturen of snel bij te praten met een collega, benadrukken ze dat de horeca nooit de standaard zal worden. Een café of andere horecagelegenheid is namelijk geen productieve omgeving, onvoldoende beveiligd en onprofessioneel. Zo vindt meer dan de helft (55 procent) ook dat een café niet de ideale plek is om te vergaderen met klanten.
"Steeds meer horecazaken richten zich op de groeiende groep telewerkers door gratis Wifi of koffie aan te bieden. Natuurlijk is het leuk om van daaruit werkmails te checken of bij te praten met collega’s, maar uit dit onderzoek blijkt dat voor een langere tijd werken in een horecazaak nefast is voor de productiviteit. Een café of koffiebar is geen professionele en productieve werkplek”, aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux.
(nm) – Bron: Regus
30 oktober 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Is het een café? Een kantoor? Nee, het is Bar d’Office: een plek – mét wifi, printer en vergaderruimte – waar iedereen naar believen kan komen werken.
Aangezien werknemers het merendeel van hun tijd op het werk doorbrengen, wordt de boel daar vaak opgevrolijkt met familiefoto's of een leuke gadget.
Gezinsleden zijn de grootste stoorfactor voor Belgische thuiswerkers. Dat blijkt uit onderzoek van werkplekaanbieder Regus.
Michel Wydrych (37) baat café Leopold uit op de Veemarkt in Tienen. Hij is zelfstandige en de winst die hij boekt, vormt zijn inkomen. Hoeveel hij verdient?
Of je werkgever verplicht is (een deel van) de kosten verbonden aan je woon-werkverkeer ten laste te nemen, hangt af van de wijze waarop je je verplaatst.
Zoek je een manier om meer werk te verzetten zonder dat je daarvoor extra vrije tijd moet inleveren? Overweeg dan eens de volgende tips ...
Jonge werknemers nemen steeds sneller ontslag. Welke struikelblokken komen zij tegen? En waarom gooien ze zo snel de handdoek in de ring?
Werkomstandigheden: ze verschillen van plaats tot plaats, van cultuur tot cultuur. Volgens een onderzoek van William Russel staat België in de top 10.
Wat de Rode Duivels niet lukte op het WK 2022, lukt jou wel: de tweede ronde halen voor die droomjob...