Gepersonaliseerde werkplek is belangrijk
Aangezien werknemers het merendeel van hun tijd op het werk doorbrengen, wordt de boel daar vaak opgevrolijkt met familiefoto's of een leuke gadget.
Meer dan 26.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen werkten mee aan de wereldwijde studie van Regus. Hoewel werken in een horecagelegenheid vandaag helemaal ‘in’ is bij vooraanstaande zakenmensen wijst de studie uit dat dit toch niet de ideale plaats is om te werken.
Onvoldoende veiligheid voor eigendommen (76 procent), een gebrek aan privacy (74 procent) en lawaaierige cafébezoekers (72 procent) maken de top drie uit van ergernissen die Belgische werknemers ondervinden wanneer ze vanuit een horecagelegenheid werken. Daarnaast ergert 66 procent zich aan het achtergrondlawaai en staat volgens 63 procent de trage en onbetrouwbare internetverbinding de productiviteit in de weg.
Ondanks dat de ondervraagden duidelijk aangeven dat het ontzettend handig is om in een café wat mails te versturen of snel bij te praten met een collega, benadrukken ze dat de horeca nooit de standaard zal worden. Een café of andere horecagelegenheid is namelijk geen productieve omgeving, onvoldoende beveiligd en onprofessioneel. Zo vindt meer dan de helft (55 procent) ook dat een café niet de ideale plek is om te vergaderen met klanten.
"Steeds meer horecazaken richten zich op de groeiende groep telewerkers door gratis Wifi of koffie aan te bieden. Natuurlijk is het leuk om van daaruit werkmails te checken of bij te praten met collega’s, maar uit dit onderzoek blijkt dat voor een langere tijd werken in een horecazaak nefast is voor de productiviteit. Een café of koffiebar is geen professionele en productieve werkplek”, aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux.
(nm) – Bron: Regus
30 oktober 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Aangezien werknemers het merendeel van hun tijd op het werk doorbrengen, wordt de boel daar vaak opgevrolijkt met familiefoto's of een leuke gadget.
Is het een café? Een kantoor? Nee, het is Bar d’Office: een plek – mét wifi, printer en vergaderruimte – waar iedereen naar believen kan komen werken.
Michel Wydrych (37) baat café Leopold uit op de Veemarkt in Tienen. Hij is zelfstandige en de winst die hij boekt, vormt zijn inkomen. Hoeveel hij verdient?
Gezinsleden zijn de grootste stoorfactor voor Belgische thuiswerkers. Dat blijkt uit onderzoek van werkplekaanbieder Regus.
De Belg moet langer werken, zo klinkt het. Toch is de trend in de privésector net omgekeerd en gaan steeds meer Belgen net vervroegd op pensioen.
Welke steden vragen voor expats het meeste van de portemonnee en welke het minst? Mercer stelde ook dit jaar een Cost of Living City Ranking op.
Als medewerker van De Lijn beweeg je écht mee naar een nieuwe invulling van je job. Zij getuigen...
Wat zijn de formaliteiten van het Vlaams opleidingsverlof?
AI is de techniek van de toekomst en zal heel wat veranderingen teweegbrengen in onze samenleving. Welk effect heeft dat op je job en werkomgeving?