Kwart hoogopgeleiden accepteert werk onder niveau
Maar liefst een kwart van de hoogopgeleide werknemers heeft het afgelopen jaar werk aanvaard dat onder het eigen scholingsniveau ligt.
Het onderzoek toont aan dat 49 procent van alle jongeren (16 tot 24 jaar) bereid is om gratis te werken. 47 procent zou om het even welke baan aannemen, dus ook onder het opleidingsniveau.
Hoe hoger het opleidingsniveau, hoe groter het percentage jongeren dat bereid is om vrijwillig te werken om toch maar ervaring te kunnen opdoen. Zo wil maar liefst 68 procent van de universitair geschoolde starters gratis werk verrichten tegenover 54 procent van de jongeren met een middelbaar diploma en 38 procent van de laaggeschoolden.
Uit de studie komt eveneens naar voren dat 13 procent van de jonge werkzoekenden nog nooit werd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Iets meer dan de helft (54 procent) wordt naar eigen zeggen slechts één op de tien keer uitgenodigd voor een interview.
Alex Fleming, managing directer bij Adecco: "In onze studie haalt 54 procent van de jongeren een gebrek aan werkervaring aan als belangrijkste reden waarom men niet op gesprek mag. Voor velen is het zo moeilijk om werk te vinden dat ze bereid zijn om gratis te werken voor wat werkervaring."
(nm) – Bron: Cipd.co.uk
20 mei 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Maar liefst een kwart van de hoogopgeleide werknemers heeft het afgelopen jaar werk aanvaard dat onder het eigen scholingsniveau ligt.
Hoogopgeleiden blijken volgens een studie van het Nederlandse carrièreplatform Intermediair een stuk minder enthousiast over hun werk dan laagopgeleiden.
Vraagt u zich weleens af waarom uw werkgever blijft luisteren naar het advies van veel te jonge, dure externe consultants terwijl uw advies, toch oprecht en genereus gegeven, vrolijk genegeerd wordt?
Geluk zit soms in een klein hoekje. Gewoon gratis eten krijgen op het werk, en wij zijn tevreden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Je expertise ten dienste van het notariaat: Amira getuigt over haar boeiende job als juriste bij Fednot
Na zijn studie handelsingenieur startte Michiel Verbauwhede (23 jaar) als ploegleider bij Unilin, bekend van onder andere de Quick-Step-vloeren.
Verpleegkundige Rosalie solliciteerde bij UZ Leuven en twee dagen later al kreeg ze te horen dat ze er aan de slag kon.
Wat als … bazen eerlijk zouden zijn. Dan zouden ze ongetwijfeld dit zeggen tegen jou.
Er werken meer Belgen in een buurland dan dat er uit de buurlanden bij ons komen werken. Wat zeggen de cijfers precies?