Aangeboden door Hogeschool PXL

Hogeschool PXL houdt talent bij: “Het voelde als een eer om in de Talentenpool te zitten”

Sollicitatieprocedure doorlopen, maar iemand anders kreeg de job? Bij Hogeschool PXL stopt het verhaal daar niet langer. Als jij over de ‘X-factor’ beschikt, neemt de hogeschool je op in zijn Talentenpool. Mogelijk matcht die je later aan een gelijkaardige functie, zodat jij toch toetreedt tot de warme organisatie. “Gekwalificeerde kandidaten halen sowieso iets uit hun sollicitatie.”

“We zijn fier op onze Talentenpool”, zegt Geert Masuy, directeur personeel & organisatie. “Via die tool krijgt een kandidaat twee jaar lang toegang tot het grote netwerk van Hogeschool PXL, inclusief seminars en netwerkevenementen, bijvoorbeeld. Zo houden we de kandidaat twee jaar op onze radar en kunnen we een uitnodiging sturen wanneer er een gelijkaardige vacature verschijnt. In mei zaten zo’n veertig kandidaten in de Talentenpool – en nu nog maar twaalf.”

Een tweede kans

Officemanager Elien Nickmans is een van de 28 mensen die sinds mei via de Talentenpool is aangenomen. “Na de geboorte van mijn dochtertje dacht ik na over welke richting ik uit wilde”, vertelt ze. “Mijn oog viel op een vacature voor studentenadministratie bij Hogeschool PXL. Een dag nadat ik het telefoontje kreeg dat ik niet was weerhouden, kwam de vraag of ik toe wou treden tot de Talentenpool. Dat vond ik heel fijn. Zo kwam ik uiteindelijk toch terecht in deze heel warme familie.”

Fien Valkeneers herkent zich in Eliens verhaal. Ze startte in een vervangingsopdracht als lector. “De functie waarvoor ik initieel had gesolliciteerd, ging naar iemand met meer ervaring. Dat kon ik begrijpen. Ik vond het een eer om te worden opgenomen in de Talentenpool. Al na een paar dagen nam het opleidingshoofd contact met me op voor mijn huidige opdracht.” Ook Fien merkte intussen dat collegialiteit troef is bij Hogeschool PXL. “Collega’s zijn hier heel aanspreekbaar, ik ben met mijn gat in de boter gevallen.”

Valerie Landmeters kreeg een tweede kans toen de hogeschool de puzzel maakte voor de tweedejaarsvakken van een nieuwe richting. “Toen ik in de krant las dat Hogeschool PXL het mogelijk maakt om toegepaste psychologie te studeren in Limburg, heb ik meteen gesolliciteerd om les te geven in die opleiding. Na een jaar in de Talentenpool kwam de vraag of ik nog even enthousiast was. Dan ging alles heel snel. Dankzij ontmoetingsmomenten, uitlegsessies en de hulp van mijn collega’s vind ik als nieuweling toch snel mijn weg in de community.”

Ook deel uitmaken van de community binnen PXL? Ontdek snel de vacatures.

X-factorcompetenties

Wat Elien, Fien en Valerie in de Talentenpool van Hogeschool PXL deed belanden? Alle drie beschikken ze over de X-factor: een combinatie van (em)passie, ondernemend en innovatief zijn, (multi)disciplinariteit en (internationaal) samen(net)werken in een duurzaam kader. Hogeschool PXL riep die vier assen in het leven als tool om te reflecteren over waar medewerkers staan, en wat de weg kan zijn als excellente professional.

“(Em)passie slaat op empathie en passie”, legt Valerie uit. “Ik kan mijn passie voor psychologie hier combineren met lesgeven, en het inlevingsvermogen dat ik heb, doorgeven aan de studenten – onze junior collega’s. Ik ben blij dat ik de sprong als neuropsycholoog heb gewaagd in combinatie met mijn andere jobs, en dat ik collega’s heb die met evenveel passie hun vak en expertise overbrengen. Heel wat collega’s combineren het lesgeven met een opdracht in het werkveld en dat is een enorme meerwaarde voor onze junior collega’s.”

Fien sluit zich daarbij aan. “Natuurlijk is er bij een hogeschool al sowieso sprake van multidisciplinariteit en samenwerken, doordat je onderzoek verweeft met onderwijs. Maar het gaat verder dan dat. Zo heb ik in Argentinië gewoond en probeer ik mijn junior collega’s extra te inspireren ook eens een buitenlandse opdracht aan te nemen. En wat samenwerken betreft: ik vond het geweldig hoe alle collega’s spontaan hebben besloten om samen junior collega’s te motiveren om te gaan stemmen tijdens de voorbije gemeente- en provincieraadverkiezingen.”

Elien licht toe wat ‘ondernemend en innovatief’ voor haar betekent: “Ondernemen wil voor mij zeggen dat je samen met anderen ideeën uitwerkt, en dat doe ik heel graag. Ik voel me hier als een vis in het water. Ik ben ook niet iemand die bij de pakken blijft zitten: als ik vragen heb, stel ik die – om te kunnen groeien tot een excellente professional, in een professioneel-excellente organisatie.”

Nog vlotter gestart

Binnenkort krijgt de sollicitatieprocedure nog een update, weet hr-stafmedewerker Veronique Cleymans. “Onze nieuwe sollicitatietool leest via AI je cv en vult automatisch heel wat velden in. Dat maakt solliciteren nog makkelijker.” Nu al hebben de vernieuwingen een groot effect. “Een procedure die voorheen acht weken duurde, doorlopen sollicitanten nu in één week. In een onderwijscontext, waarbij je snel op de bal moet spelen als iemand uitvalt, is dat een grote meerwaarde.”

Solliciteer nu bij PXL via www.pxl.be/jobs en ontdek hoe vlot het écht kan lopen. Droomjob niet gevonden? Schrijf je in in de talentpool via deze link en maak al kennis met PXL nog voor je start.

Hogeschool PXL: 5 jobs
Voeg je CV toe
Ontdek welke jobs bij je profiel passen door je CV op te laden.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Hogeschool PXL' jobs meteen in je mailbox.