Je raadt nooit hoe Max solliciteerde voor zijn droomjob
Je droomjob op het oog, maar weet je nu al dat je niet de enige bent die erop zal afstuiven? Dan zorg je er maar best voor dat je opvalt, zoals Max.
Hernandez is een Franse artiest die ten tijde van zijn wereldhit (aka het discotijdperk) in West-Vlaanderen woonde. Toen leverde zijn nummer hem zo’n 25 miljoen dollar op, omgerekend een slordige 20,6 miljoen euro.
Maar ook vandaag krijgt hij nog 800 tot 1.500 euro per dag(!) omdat radiostations zijn nummer spelen of omdat zijn muziek gebruikt wordt in een reclameclip. Waarom?
Hernandez was zowel de zanger als auteur én componist van het nummer. Hierdoor krijgt hij de volledige inkomsten van de rechten van het nummer. Elke keer iemand het nummer op de radio draait, krijgt de zanger 1,8 tot 10 euro uitbetaald. Het bedrag hangt af van het medium. Een reclamecampagne of commercieel gebruik levert Hernandez meer op.
(sjv) - Bron: Express Business
10 januari 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Je droomjob op het oog, maar weet je nu al dat je niet de enige bent die erop zal afstuiven? Dan zorg je er maar best voor dat je opvalt, zoals Max.
Sterren rijven niet alleen tijdens hun leven pakken poen binnen. Sommigen gaan ook na hun dood langs de kassa. Welke dode verdiende vorig jaar het meest?
Sofie Potiau (26) uit Antwerpen is adviesverlener bij SMartbe. Zij verwerkt de administratie en contracten van diverse artiesten. Hoeveel zij verdient?
Hij zingt ‘You don’t have to be rich’ en voor velen is hij als idool onbetaalbaar, maar wij vroegen ons af … hoeveel verdient Prince eigenlijk?
Iedereen streamt tegenwoordig muziek via iTunes of Spotify bijvoorbeeld. Maar wat zijn de gevolgen daarvan voor de artiesten? Hoeveel verdienen zij hieraan?
Instrumenten aanslepen, soundchecken, gesprongen snaren wisselen, water halen en nog zo veel meer. Daarmee zorgt roadie Johan Leys voor brood op de plank. Al vijftien jaar lang is hij een vast onderdeel van de Belgische muziekscène. Dat hij in het wereldje terecht is gekomen, is puur toeval.
Als bekende HR-dienstverlener is Randstad Group betrokken bij de loopbanen van heel wat mensen. Uiteraard staat ook de ontwikkeling van eigen medewerkers centraal. Door autonoom initiatieven te nemen, werken zij elke dag aan hun eigen ontwikkeling.
Hard werken loont, een wijsheid die je met de paplepel meekrijgt. Maar wanneer werk je te hard? Wanneer trek je dan toch aan de alarmbel?
Reisagent is een knelpuntberoep, en daar zijn goede redenen voor.