Starters
Vorige

1 van 202

Volgende
Volgend artikel:

Van student naar fiscaal controleur: FOD Financiën pakt uit met casespel

Hoeveel verdien je als stagiair bij Google & co?

Rond het al dan niet betalen van stagiairs bestaat veel discussie. In België worden stagiairs over het algemeen niet vergoed. In de VS daarentegen wordt er gewoonlijk wél een compensatie voorzien, zeker bij Google & co …
#

Een stage lopen (zij het vrijwillig, zij het via school) heeft gewoonlijk geen direct financieel voordeel. ‘Ervaring’ is de echte beloning. Studenten kiezen dan ook best voor een bedrijf dat hen het meest te leren heeft.

Toch zijn er enkele grote bedrijven – vooral in de VS – die hun stagiaires een riante vergoeding aanbieden in ruil voor hun inzet tijdens zomerstages. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat vooral bedrijven als Google in trek zijn bij jonge studenten.

Maar de vergoeding is niet alleen een voordeel voor de studenten, door de compensatie trekken deze bedrijven zélf ook de beste studenten aan. Hierdoor krijgen ze eerste keus uit het meest gemotiveerde talent dat net van de schoolbanken komt, of kunnen ze de ambitieuze studenten die nog niet afgestudeerd zijn klaarstomen voor een carrière binnen hun bedrijf. Verder geeft de verloning ook kansen aan mensen die niet meer studeren, maar toch een carrièreswitch willen overwegen, of aan studenten die een gezin te onderhouden hebben en/of studentenleningen af te betalen hebben.

Waar kun je als ambitieuze student het beste terecht voor een stage? 

10. LinkedIn : 3.667 euro/maand

Als stagiair meer dan 3.500 euro verdienen? Daar kan je al wel eens voor uit je bed komen tijdens de zomervakantie. Toch krijgt Jeff Weiner, ceo van LinkedIn, wel eens te horen dat zijn bedrijf als één van de meest vooruitstrevende techbedrijven in verhouding met Facebook en Google zijn stagiairs niet gul genoeg verloont.

9. Oracle : 3.808 euro/maand

Oracle biedt misschien wel een hogere compensatie aan dan LinkedIn, maar talent wegsnoepen van Twitter of Facebook zit er waarschijnlijk niet in ...

8. Apple : 4.130 euro/maand

Apple scoort toch verrassend laag op het lijstje. Al is het ergens ook wel begrijpelijk. Apple is een love brand en trekt sowieso al werkwilligen aan. Het maakt amper uit wat ze als verloning aanbieden. Apple-aanbidders zouden zich zelfs gratis aanbieden, gewoon om deel te kunnen uitmaken van het Apple-rijk.

7. Amazon : 4.168 euro/maand

Amazon weet hoe kostbaar hun ingenieurs zijn. Als één van de grootste e-commercebedrijven is het voor hen cruciaal om elke transactie zo vlot mogelijk te laten verlopen en de diensten op hun site zo optimaal mogelijk aan te bieden. De markt voorblijven door innovaties door te voeren in hun websitesystemen zijn hun grootste troef.

6. Zynga : 4.206 euro/maand

De computerspelontwikkelaar lijkt zijn stagiairs graag te zien. Met een dikke 4.200 euro per maand op zak en ervaring bij deze gigant, wie zou twijfelen?

5. Microsoft : 4.279 euro/maand

Microsoft is een goede startpositie als je de techwereld in wilt. Ze voorzien goede opleidingen en zijn gekend voor hun haast onuitputtelijke bron aan talent. Veel bekende technologiebedrijven komen in de Microsoft-vijver vissen als ze naar potentiële werknemers zoeken.

4. Yahoo : 4.524 euro/maand

Hoewel Yahoo zich in troebel water bevindt en veel mensen op straat hebben moeten zetten, zitten ze er niet mee in om hun stagiairs royaal te remunereren. Een strategische zet? Om een frisse wind door het bedrijf te laten waaien, zullen ze nieuw talent met een frisse, innoverende blik nodig hebben.

3. Facebook : 4.669 euro/maand

Net zoals bij Apple zal Facebook ongetwijfeld genoeg kandidaten hebben die zich vrijwillig voor hun voeten gooien. Met een dikke 500 euro meer is Facebook trouwens nóg genereuzer naar hun stagiairs toe. Natuurlijk zullen ze het ook wel kunnen missen … Met een omzet als Facebook en een bereik dat de hele wereld omvat, zullen ze niet op enkele honderden euro’s meer of minder moeten kijken.

2. Twitter : 4.901 euro/maand

Twitter staat verrassend genoeg nog boven Facebook als het op het betalen van hun studenten aankomt. Zij investeren een aardige duit in hun softwareontwikkelaars, zo blijkt. Ook voor hen is het uitermate belangrijk om ver voor de concurrentie te blijven. Als techbedrijf willen zij de manier waarop we communiceren veranderen, met de hele wereld als hun speelveld en doelpubliek.

1. Google : 5.153 euro/maand

Dat Google het meest vrijgevige bedrijf is naar hun stagiaires toe, was al te verwachten. Het bedrijf investeert enorm in zijn ingenieurs en ontwikkelaars, en dus ook in zijn studenten.

Ze settelen niet op het vlak van talent. Ze willen de beste en creatiefste mensen aantrekken. Bekrimpen op lonen doen ze dan ook absoluut niet, daarbij proberen ze bovendien om de beste voordelen en de meest optimale werkplaats aan te bieden. Google biedt niet alleen out-of-the-box salarissen aan, ze staan tevens gekend voor hun out-of-the-box kantoren of werkruimtes.

Hoewel het mooi is dat deze stagiairs een vergoeding krijgen voor hun bewezen diensten, is het toch wel frappant dat ervaren ontwikkelaars en ingenieurs in onze contreien vaak minder verdienen dan studenten in Silicon Valley. Iets om over na te denken ...

(sjv) – Bron : Businessinsider.com

16 januari 2015
Anderen bekeken ook