7 sectoren voor succesvolle toekomstige ondernemers
Volgens zakenman Luke Johnson, columnist bij Financial Times en Management Today, zijn de volgende 7 sectoren ideaal voor toekomstige ondernemers.
Vastgoedgigant Vital Maas windt er geen doekjes om: "Er zijn twee dingen waar je écht rijk mee kan worden: vastgoed en drugs. Ik heb vastgoed gekozen." Twintig jaar lang werkte Vital bij de Havennatie. Zijn ontslagpremie investeerde hij in vastgoed.
Samen met zijn vrouw heeft hij 14 opbrengsteigendommen: panden met studentenkamers, winkels, appartementen, en ook 130 huurders. "In Antwerpen centrum heb ik elk huis al eens verkocht denk ik, behalve het stadhuis en de kathedraal."
Vital woont in een villa in Schoten die meer dan een miljoen euro waard is. Hij heeft nog andere persoonlijke eigendommen, zoals een vakantiehuis aan de Ruhr in Monschau, dat hij aankocht voor 60.000 euro doch intussen 350.000 euro waard is. "Als iedereen zo hard zou werken als ik, hadden ze allemaal evenveel gehad", aldus Vital.
Ook zijn antiekverzameling in zijn verschillende eigendommen blijkt erg waardevol. Het schilderij van Pieter Lodewijk Kluyver in Vitals bezit zou makkelijk voor 10.000 euro geveild worden.
Hoeveel Vital uiteindelijk waard blijkt te zijn, kan je woensdag 18 november ontdekken in aflevering 2 van ‘Hoeveel ben je waard?’, om 21u00 op VIER.
(jh/kv) - Bron: VIER
Volgens zakenman Luke Johnson, columnist bij Financial Times en Management Today, zijn de volgende 7 sectoren ideaal voor toekomstige ondernemers.
In ‘Hoeveel ben je waard?’ getuigen elke week moedige Vlamingen over hun inkomsten, eigendommen en uitgaven. Zo ook interieurdecorateur Pieter Porters.
Voor experts in financiën en verzekeringen is er een mooie toekomst weggelegd in een van de vele makelaarskantoren die ons land rijk is.
In het tv-programma ‘Hoeveel ben je waard?’ op VIER getuigde Martine Thijsen - alleenstaande en zelfstandige - over haar inkomsten, eigendommen en uitgaven.
We vroegen Hendrik Nelde (45), vastgoedcoach uit Gent, hoeveel hij verdient ...
Wij vroegen Myriam Vanvinckenroye (35) uit Antwerpen hoeveel zij verdient …
Met een job in de horeca zit je gebeiteld als je houdt van variatie en veel sociaal contact. Maar kan je er ook genoeg mee verdienen?
Bij Unilin loopt sinds een jaar of twee een interessant initiatief: intervisiesessies. Al gelden enkele opvallende spelregels.
De digitale evolutie brengt heel wat nieuwe jobs met zich mee. Welke gaan in 2050 het meest 'hot' zijn?