Hoe afraken van die negatieve sfeer bij een herstructurering?
Ons bedrijf wordt geherstructureerd. Sommige collega’s vrezen voor hun job en iedereen is gespannen. Hoe raken we uit die negatieve sfeer?
Sommige werknemers die getroffen worden door een collectief ontslag hebben niet automatisch recht op deze bijzondere vergoeding (bouwvakkers bijvoorbeeld, of dokwerkers, vissers en uitzendkrachten).
De uitkeringen bedragen 65% van uw brutoloon, met een maximum van 66,78 euro per dag (bedrag geldig vanaf 01.09.2018) en aan 6 dagen per week.
Sinds april 2009 is een werkgever verplicht om bij elk collectief ontslag een tewerkstellingscel op te richten. Tijdens de periode in de tewerkstellingscel krijg je maandelijks een inschakelingsvergoeding, ongeveer gelijk aan je loon. Eén uitzondering: heb je minder dan 1 jaar anciënniteit, dan krijg je enkel een eenmalige ontslagvergoeding in verhouding tot je anciënniteit.
Deze periode kan echter nooit meer bedragen dan 3 maanden indien u op de aankondiging van het collectief ontslag minder dan 45 jaar was en nooit meer bedragen dan 6 maanden indien u op dat moment minstens 45 jaar was.
Deze inschakelingsvergoeding komt bovenop je bijzondere vergoeding voor collectief ontslag.
Alle overheidsinformatie over een collectief ontslag vind je op de website van de FOD Werk, Arbeid en Sociaal Overleg.
Ons bedrijf wordt geherstructureerd. Sommige collega’s vrezen voor hun job en iedereen is gespannen. Hoe raken we uit die negatieve sfeer?
De collectieve ontslagen vliegen ons om de oren. Jobat geeft het antwoord op de vragen waar jij als werknemer mee worstelt. Hoe herken je signalen dat er ook in jouw bedrijf collectief ontslag dreigt? En wat als je ontslagen zal worden?
Een collectief ontslag is volgens de wetgever elk ontslag om redenen die geen betrekking hebben op de persoon van de werknemer, dat in de loop van een periode van zestig dagen tenminste het volgende aantal werknemers treft...
De voorbije 5 jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10,5% toegenomen. Al is er een groot verschil in functie en statuut.
We slijten veel tijd op het werk en dus is het belangrijk dat we er ons goed voelen. Nochtans zitten heel wat mensen vastgeroest in hun job...
Tom en Steven zijn meewerkend leidinggevenden bij Groendienst Stad Gent of beter nog: “de ogen en oren van al wat er leeft in’t stad”.
Vind je niet meteen je droomjob terug in het huidige vacatureaanbod? Wat houdt je tegen om spontaan te solliciteren bij bedrijven die je wel ziet zitten?
Benieuwd hoeveel je kan verdienen bij het Belgische leger en tot welke bedragen een defensieloon concreet kan oplopen? Scrol maar mee.
"Ieder talent verdient ruimte om te groeien, zonder drempels op de weg."