Waar op kantoor vind je de ergste bacteriën?
Wordt de ene na de andere collega ziek op kantoor? Misschien ligt het wel aan de omgeving. Ken jij de bacteriebroeihaarden in je kantoor?
Op kantoor wemelt het van de bacteriën en de schimmels. Vooral bureaustoelen, vloerbedekking, plantenbakken en toetsenborden zijn een prima voedingsbodem, zo blijkt.
Op zich kan dat ook geen kwaad. Bacteriën en schimmels vind je overal. Zelfs een bureau met slechts enkele stapels papier en mappen verzamelt al meer bacteriën en schimmels dan een clean desk.
Bij meer dan 500 bacteriën per kubieke meter, spreekt men van een ongezonde werkplek. Schimmelsporen kunnen dan weer via de lucht verspreid en ingeademd worden.
Op zich merken we daar weinig van. Maar het kan wel de oorzaak zijn van een verkoudheid die maar niet overgaat of van steeds weerkerende hoofdpijn. Andere symptomen zijn: geïrriteerde ogen, irritaties aan de luchtwegen, vermoeidheid, allergieën en zelfs longinfecties en griep.
Plaatsen waar de schoonmaakbeurten te wensen overlaten, kunnen problematisch zijn. Prullenbakken die niet op tijd worden leeggemaakt, plantenbakken waarin thee- of koffieresten worden gegoten, fruit in bureaulades ...
Zo erg als de bureau van Chris P. is het hopelijk bij niemand ...
(nm)
23 juli 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Wordt de ene na de andere collega ziek op kantoor? Misschien ligt het wel aan de omgeving. Ken jij de bacteriebroeihaarden in je kantoor?
Ligt jouw bureau bedolven onder stapels papieren en andere rommel? Voel je maar niet schuldig. Integendeel: zo’n puinhoop zou beter werken...
Een vuile werkplek zorgt vaak voor kortdurend ziekteverzuim van werknemers. Een betere hygiëne op het werk stimuleren, blijkt dus een must.
Ooit al het lef gehad om je toetsenbord op je werk om te draaien? Best niet doen. Op een toetsenbord zitten namelijk meer bacteriën dan op een toiletbril.
Op kantoor hou je beter je handen af van de bureaus van je vrouwelijke collega’s. Die zijn het smerigst, zo blijkt.
Bureau-eilanden in een open werkplek. Gezellig, hip en goed voor de creativiteit, maar minder goed voor de gezondheid?
Bij meer dan de helft van de Vlamingen speelt er muziek tijdens de werkuren, en dat heeft duidelijke voordelen. Al blijkt toch ook niet iedereen fan...
Demi (zorgkundige) en Luk (leidinggevende Geriatrie) werken samen bij het Sint-Trudo Ziekenhuis: “We helpen elkaar tot iedereen klaar is”
Artificiële intelligentie en slimme robots zijn al lang geen sciencefiction meer. Wat is de impact op de arbeidsmarkt? Welke jobs zijn futureproof?