Geen enkele expat keert onveranderd terug
Expats. Wie zijn ze, wat drijft hen? In zijn Global Expats Observatory poogt Berlitz Consulting een profiel te schetsen van deze avontuurlijke mensensoort.
‘Werken in het buitenland’ is hét platform voor Nederlandstalige werknemers die op zoek zijn naar een job in het buitenland. WIHB helpt omgekeerd ook buitenlandse bedrijven bij de zoektocht naar Nederlandstalig personeel.
Je vindt er vacatures in Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten. Een sollicitatiebrief versturen is via het platform heel eenvoudig. Word je uitgenodigd voor een gesprek? Dan kan dat simpelweg via videochat of telefoon. Of je kan natuurlijk al eens ter plaatse gaan om de sfeer op te snuiven.
WIHB wil ook informeren en inspireren. Onder ‘nieuws en verslagen’ vind je allerlei info en tips over werken in het buitenland. Daarnaast hebben ze een handige tool om de kost van levensonderhoud tussen verschillende landen te vergelijken. Wel handig om zo je loonaanbod in een juist perspectief te zetten.
Het Nederlandse Career Trotter is al bijna 10 jaar expert op het gebied van het vinden van een geschikte job in het buitenland. Het recruitment bureau biedt tientallen vacatures doorheen gans Europa aan en helpt dagelijks Nederlandstaligen om een leuke baan in het buitenland te vinden. De service is 100% gratis voor allle kandidaten. Zij geven bovendien advies, sollicitatie- en cv-tips én begeleiden je van het begin tot het eind van de sollicitatieprocedure.
Eures is het Europees Portaal voor Beroepsmobiliteit. In hun databank vind je talloze Europese jobs. Je kan er een online cv aanmaken en een vaardigheidspaspoort.
Per land is er bovendien een handig overzicht te vinden met informatie over leven en werken.
Vlamingen in de Wereld (VIW) is een belangenorganisatie voor landgenoten die in het buitenland (willen) wonen, werken en verblijven. VIW onderhoudt via haar wereldwijd netwerk contacten met duizenden uitgeweken Vlamingen. De stichting adviseert in emigratie- en expatriatiekwesties en helpt bij de administratieve rompslomp bij verhuizing, sociale zekerheid ...
Op hun website vind je interessante buitenlandse werkaanbiedingen, nuttige tips en ervaringsverhalen van uitgeweken Vlamingen.
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, een buitenlands schoolprogramma, een taalreis of stage? Dan ben je bij WEP aan het juiste adres. WEP heeft bijna dertig jaar ervaring in het organiseren van culturele en educatieve reizen. In hun aanbod zitten meer dan 60 bestemmingen over de hele wereld, 20 talen, 300 studie- en taalgerichte projecten of vrijwilligerswerk.
Wil je er een tijdje tussenuit en helpen waar het nodig is? Dan is ontwikkelingswerk iets voor jou. De Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand richt zich op het faciliteren van kwaliteitsvol onderwijs in ontwikkelingslanden. Je kan bij hen terecht voor advies en uiteenlopende stageplaatsen in de onderwijssector.
(mr)
28 augustus 2019Expats. Wie zijn ze, wat drijft hen? In zijn Global Expats Observatory poogt Berlitz Consulting een profiel te schetsen van deze avontuurlijke mensensoort.
Ik heb een job aangeboden gekregen in Frankrijk. Toch blijf ik in België wonen. Waar betaal ik dan belastingen op mijn inkomen?
Droom je er ook van te werken in het buitenland, maar boezemen de vele obstakels je angst in? Geen paniek, deze 8 tips zullen het je makkelijker maken.
Via het Erasmusprogramma kan je ook werkervaring opdoen met een internationale stage. Oud-student Yacin Marzouki van Odisee Brussel vond zo zelfs vast werk.
Enkele redenen waarom werkloosheid misschien net de ademruimte is die sommige twintigers nodig hebben.
Je wil graag op stage in het buitenland? Tof! Maar hoe ga je te werk om zo'n stageplaats in orde te krijgen? Zo dus ...
Het diploma dat je in België behaalde, maakt vaak heel wat minder indruk in het buitenland. Ook als dat buitenland zich in Europa bevindt.
Droom jij er ook van om professioneel naar het buitenland te trekken? Bij velen blijft het bij dromen. Dankzij deze drie tips is de stap makkelijker gezet.
Niet elke collega vindt het fijn om na de werkuren gemaild of gebeld te worden. En dat heeft veel te maken met iemands persoonlijkheid.