Steeds meer jongeren kiezen voor buitenlandse stage
Steeds meer afgestudeerde jongeren kiezen eerst voor een buitenlandse werkervaring, daarna starten ze een carrière in eigen land.
Jint vzw (www.jint.be) is het coördinatieorgaan van de Vlaamse Gemeenschap voor internationale jongerenwerking. Je vindt heel wat informatie over buitenlandse stages in hun brochure ‘aanpakken en wegwezen’. Je kan er via het JongerenPuntBuitenland ook terecht met al je vragen.
Voor stages of leerervaringen in het buitenland kun je een Europass-Mobiliteit krijgen. Dat is een Europees document dat bewijst dat je in het buitenland geleerd of gewerkt hebt, en dat nuttig kan zijn bij latere sollicitaties. Meer informatie vind je hier.
(kv)
22 september 2016Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Steeds meer afgestudeerde jongeren kiezen eerst voor een buitenlandse werkervaring, daarna starten ze een carrière in eigen land.
Wat moet je allemaal in orde brengen als je een stage wil lopen in het buitenland?
Normaal gezien krijg je als stagiair geen vergoeding, maar dat hangt af van school tot school.
Via stages leren studenten en bedrijven elkaar kennen. Maar vooraleer ze aan de slag kunnen, doorlopen stagiairs een grondige selectieprocedure ...
Koffie halen, bodemloze databases vullen en ander geestdodend werk. Het zijn de typische werkjes waar stagiairs mee bezig gehouden worden. Maar niet overal!
In België worden stagiairs over het algemeen niet vergoed. In de VS daarentegen wordt er gewoonlijk wél een compensatie voorzien, zeker bij Google & co...
Flexi-jobs worden steeds populairder. Heb jij al naast je vaste job je handen uit de mouwen gestoken? Er zijn tal van redenen om actief een centje bij te verdien met een flexi-job.
Het leven wordt steeds duurder en ook voor (job)studenten komt een extra inkomen goed van pas. Is zwartwerk de slimme manier? Nee, zo blijkt...
Het fenomeen dat kleine mensen hun gestalte zouden compenseren met dominant gedrag, heeft ook een naam: het Napoleon-complex. Klopt dit verschijnsel?