Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

De 10 best en slechtst betaalde sectoren in België

Hoe rijk zijn de jongens van One Direction?

Ze zijn jong en hoeven zich niet meteen zorgen te maken over de toekomst. De prille twintigers van One Direction lassen in 2016 een sabbatjaar in, maar hoeven zich daarom nog geen financiële zorgen te maken. Hoeveel ze al verdiend hebben?
#

Niet genoeg ... want hoewel hun nakende sabbatjaar fans ongerust maakt, brengen ze in november 2015 toch nog een nieuw album uit dat hen waarschijnlijk geen windeieren gaat leggen.

De 5 – ondertussen nog maar 4 - Britse tieneridolen zamelden in hun jonge carrière al elk 36,7 miljoen euro in. In totaal waren de jongens tussen 2010 en 2015 zelfs al goed voor 750 miljoen euro!

Waar dat geld vandaan komt?

Er bestaat een kans dat je zelf hebt bijgedragen tot 1D’s fortuin. 408 miljoen euro komt namelijk uit de ticketverkoop van hun concerten, 272 miljoen van de verkoop van hun muziek zelf en nog eens 68 miljoen uit merchandising. Ooit een One Direction t-shirt gekocht voor je kroost of hebben ze staan aanschuiven voor een van hun concerten? Heb je hun nummers aangekocht op iTunes? Of misschien heb je zelfs een cd van de jongens rondslingeren in je auto? Kassa, kassa.

Natuurlijk gaan niet alle opbrengsten direct in de jongens hun eigen zak. Hun platenlabel Syco (ja, van talentenjachtenman Simon Cowell, die de jongens ontdekte tijdens één van zijn talentenshows) en moederbedrijf Sony delen ook in de winst. Zij krijgen een soort onkostenvergoeding. Zo halen ze de ‘kosten’, die ze maken om de band te promoten en hun albums op te nemen, netjes terug uit de winst die ze daarmee maken. Plus, ze strijken 20% van de bruto-opbrengsten op. Slim gezien van de talentenjachtorganisator.

Geen (financiële) nood

Hoe beheren de jonge snaken eigenlijk hun geld? Weten ze op zo’n jonge leeftijd wel hoe ze met hun fortuin moeten omspringen? Gaan ze niet meteen failliet als hun solocarrière flopt?

Hoewel ze hun boysbandcarrière even een halt toe roepen, zullen ze niet meteen failliet gaan. Niet alleen omdat ze waarschijnlijk van de interesten alleen al deftig kunnen leven, de jongens hebben ook een financiële manager. Ze kunnen zich dus al eens een ‘carrièrerisico’ permitteren, of gewoon proberen om individueel evenveel - of nog meer? - te verdienen.

Fiscaal & legaal advies

Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson en Zayn Malik (die in maart reeds solo ging) zijn niet op zichzelf of hun ouders aangewezen als het om geld gaat. Ze hebben een speciaal managementvennootschap dat hen bijstaat met fiscaal en legaal advies.

Zo worden ze zeker niet bijgestaan door de minsten. Hun adviseur, Grant Thornton, en het Ierse accountantskantoor Live Wire Business Management zijn geen onbekenden in het showbizz-milieu. Ze namen vroeger ook al de financiële zaken van ex-boysbandlid Ronan Keating voor hun rekening en manageden de legale en financiële situatie van onder andere de Cranberries en Westlife.

Kosten?

Niet dat de jongens extreem vreemde uitspattingen doen met hun centen. Ze spenderen vooral geld aan cadeautjes voor vrienden en familie, zo blijkt. Niet zomaar cadeautjes natuurlijk. Zo kochten ze allemaal voor hun ouders een huis, al zal het woord ‘villa’ misschien meer van toepassing zijn.

Voor zichzel kon er vanzelfsprekend wel wat duur speelgoed af. Ze spendeerden dus aardig wat aan dure auto’s ... of wat had je gedacht? Boys will be boys. 

(sjv) – Bron: Express.be 

24 september 2015
Anderen bekeken ook